10 Beste Series Zoals The Lincoln Lawyer die je Moet Zien

Introductie:

Heb je genoten van de intrigerende juridische zaken, spannende rechtbankdrama’s en boeiende personages in The Lincoln Lawyer? Dan hebben wij goed nieuws! We hebben een lijst samengesteld met tien series die dezelfde adrenaline, drama en juridische spanning bieden. Van juridische thrillers tot duistere misdaadverhalen – deze series zullen je net zo in hun greep houden als Mickey Haller dat deed.

  1. Goliath (2016-2021)

In Goliath speelt Billy Bob Thornton de rol van Billy McBride, een gevallen advocaat die ooit aan de top stond, maar nu zijn dagen vult met drinken. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij een zaak aanneemt tegen het machtige advocatenkantoor dat hij zelf heeft opgericht. De serie biedt een donkere en realistische kijk op de juridische wereld, vol met corruptie en persoonlijke conflicten. McBride’s strijd tegen zijn demonen en tegen een systeem dat tegen hem werkt, maakt Goliath een meeslepende serie vol spanning en morele vraagstukken.

  1. Suits (2011-2019)

The Lincoln Lawyer draait om een advocaat met onconventionele werkmethoden, en Suits biedt iets soortgelijks met Harvey Specter en zijn protegé Mike Ross. Mike, een drop-out zonder juridisch diploma, wordt ingehuurd door Harvey vanwege zijn fotografisch geheugen en slimme aanpak. Samen nemen ze ingewikkelde zaken aan, terwijl ze proberen Mike’s geheim verborgen te houden. De dynamiek tussen de twee hoofdpersonages en hun charisma maken Suits een show die juridische spanning combineert met humor en persoonlijke drama’s.

  1. How to Get Away with Murder (2014-2020)

Deze razend populaire serie, met de bekroonde Viola Davis in de hoofdrol, volgt professor Annalise Keating en haar groep studenten die verwikkeld raken in een reeks moorden. De show zit vol met plotwendingen, duistere geheimen en moreel complexe vraagstukken. Annalise is een meester in het manipuleren van het rechtssysteem, en de serie biedt een fascinerend kijkje achter de schermen van het juridische vakgebied. Net als The Lincoln Lawyer gaat How to Get Away with Murder over meer dan alleen rechtszaken; het draait ook om de persoonlijke strubbelingen van de hoofdpersonages.

  1. Better Call Saul (2015-2022)

Better Call Saul, de prequel op Breaking Bad, volgt de transformatie van de bescheiden advocaat Jimmy McGill naar de moreel grijze figuur Saul Goodman. Terwijl hij zichzelf omhoog werkt in de keiharde juridische wereld, wordt Jimmy steeds meer verleid door onethische praktijken. De serie blinkt uit in karakterontwikkeling en het neerzetten van moreel complexe situaties. Better Call Saul biedt een diepere, psychologische kijk op hoe iemand zich kan verliezen in het rechtssysteem, net als The Lincoln Lawyer.

  1. Perry Mason (2020-heden)

Perry Mason speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ’30 en volgt de gelijknamige privédetective die worstelt met zijn verleden als soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Hij wordt ingehuurd om een ontvoeringszaak te onderzoeken die veel meer blijkt te zijn dan op het eerste gezicht lijkt. De serie is een neo-noir meesterwerk, met prachtige beelden en complexe personages. Net als The Lincoln Lawyer biedt Perry Mason een fascinerende mix van persoonlijke drama’s en intrigerende rechtszaken.

  1. The Good Fight (2017-2022)

In The Good Fight volgen we Diane Lockhart, die na een financieel schandaal haar carrière als topadvocaat weer moet opbouwen. Wat volgt is een fascinerende reis door de complexe juridische en politieke landschappen van Chicago. De serie combineert scherpe dialogen met actuele thema’s zoals corruptie en maatschappelijke onrust. Net als The Lincoln Lawyer biedt The Good Fight niet alleen slimme juridische zaken, maar ook een diepere kijk op ethische dilemma’s en machtsspelletjes in de rechtszaal.

  1. Boston Legal (2004-2008)

Boston Legal brengt een luchtigere toon in het juridische genre, met een focus op advocaten Alan Shore en Denny Crane. Terwijl ze de meest bizarre en controversiële rechtszaken aanpakken, biedt de serie een perfecte mix van humor en drama. De charme van de hoofdpersonages en hun moreel uitdagende cases maken dit een serie die je laat lachen én nadenken. Voor fans van The Lincoln Lawyer is Boston Legal een verfrissende afwisseling met dezelfde diepgang in de morele vraagstukken.

  1. Burden of Truth (2018-2021)

Burden of Truth volgt de briljante bedrijfsadvocaat Joanna Hanley, die terugkeert naar haar kleine geboortestad om een farmaceutisch bedrijf te verdedigen. Naarmate de serie vordert, ontdekt Joanna echter dat de zaak veel ingewikkelder is dan ze dacht, en begint ze zich steeds meer in te zetten voor de slachtoffers. Deze serie richt zich op gerechtigheid en de ethische kant van het recht, net als The Lincoln Lawyer. De persoonlijke groei van Joanna en haar zoektocht naar de waarheid maken dit een krachtige en emotionele serie.

  1. Proven Innocent (2019)

In Proven Innocent staat Madeline Scott centraal, een advocaat die zelf ooit onterecht veroordeeld was voor moord. Nu zet ze zich in om anderen die ten onrechte veroordeeld zijn vrij te krijgen. De serie biedt een intrigerend perspectief op gerechtelijke dwalingen en toont de emotionele en juridische worstelingen van Madeline. Net als The Lincoln Lawyer gaat deze serie over de strijd om rechtvaardigheid in een systeem dat vaak tekortschiet, en het persoonlijke verhaal van een advocaat die vecht tegen het onrecht.

  1. Rake (2010-2018)

Deze Australische juridische komedie-dramaserie volgt Cleaver Greene, een briljante maar chaotische advocaat die constant worstelt met zijn persoonlijke problemen. Terwijl hij zich door zijn rommelige leven heen slaat, neemt hij vaak hilarische, schandalige rechtszaken aan. Rakebiedt een unieke kijk op de juridische wereld, met een hoofdpersonage dat net zo grillig is als de zaken die hij aanneemt. Voor wie van de eigenzinnigheid en de morele dilemma’s in The Lincoln Lawyer hield, is Rake een heerlijke, luchtige optie.

Conclusie: Juridische Drama’s die je op het Puntje van je Stoel Houden

Als je genoten hebt van The Lincoln Lawyer, is er geen tekort aan spannende juridische series die je dezelfde dosis drama en intrige bieden. Van de moreel complexe wereld van Better Call Saul tot de klassieke elegantie van Perry Mason, elk van deze series biedt iets unieks voor liefhebbers van juridische spanning. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun vermogen om diep in de karakters en het rechtssysteem te duiken, waardoor je als kijker niet alleen de rechtszaak volgt, maar ook de persoonlijke worstelingen en morele keuzes van de hoofdpersonages.

Daarnaast voegen series zoals The Good Fight en Goliath actuele maatschappelijke en politieke thema’s toe, wat zorgt voor extra lagen aan complexiteit en reflectie. En dan zijn er de luchtigere, maar niet minder boeiende series zoals Suits en Boston Legal, die humor met juridische slimmigheid combineren.

Of je nu op zoek bent naar donkere, spannende thrillers of meer komische, karaktergedreven verhalen, deze tien series geven je alle juridische spanning die je nodig hebt. Dus nestel je op de bank, pak wat popcorn en duik in deze wereld van rechtszaken, morele dilemma’s en onvergetelijke personages.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning