Bradley Cooper: Twee Knallers en Twee Floppers – Een Carrière van Hoogtes en Dieptes

Introductie:

Bradley Cooper. De man die moeiteloos kan schakelen tussen een doorleefde muzikant, een charmante gek of een keiharde sluipschutter. Hij is een acteur die je laat lachen in The Hangover, je tranen in de ogen bezorgt in A Star Is Born en je op het puntje van je stoel houdt in American Sniper. Maar, zoals bij elke grote ster, zijn niet alle films Oscar-materiaal.

Soms is Bradley op zijn best: charismatisch, intens en volledig in controle. En soms vraag je je af of hij gewoon ja heeft gezegd tegen een project omdat de catering goed was. Bij Panda Bytes duiken we in zijn carrière en zetten we twee absolute knallers tegenover twee flops die hij waarschijnlijk liever zou vergeten.

Knallers

KNALLER 1: A Star Is Born (2018) – Bradley op zijn absolute top

Een film waarin Bradley Cooper zingt, acteert én regisseert? Dat klonk vooraf als een ambitieus project, maar hij flikte het gewoon. A Star Is Born is een meeslepende, emotionele rollercoaster over roem, liefde en zelfdestructie. Lady Gaga schittert als Ally, een talentvolle zangeres die onder de vleugels van de door drank en demonen geteisterde Jackson Maine (Cooper) doorbreekt. Hun chemie spat van het scherm en de soundtrack – met nummers als Shallow – werd direct iconisch.

Cooper’s regiedebuut werd een hit bij zowel critici als het publiek. Hij dompelde zich volledig onder in de rol van Jackson, met een stem die zo doorleefd klonk dat je hem bijna kon ruiken. Helaas greep hij nét naast de Oscar voor Beste Acteur, maar de film kreeg wel een Academy Award voor Beste Originele Nummer.

Waarom het een knaller is?
Dit was geen standaard remake, maar een film die echt iets toevoegde. Een prachtig geregisseerd drama met een hartverscheurende finale en een soundtrack die nog jaren in onze afspeellijsten blijft staan.

KNALLER 2: Silver Linings Playbook (2012) – Van komedie naar klasse-acteur

Voor Silver Linings Playbook zagen veel mensen Bradley Cooper nog vooral als die gast uit The Hangover. Maar in deze film, geregisseerd door David O. Russell, liet hij een heel andere kant van zichzelf zien. Hij speelt Pat, een man met een bipolaire stoornis die na een verblijf in een psychiatrische instelling probeert zijn leven weer op de rails te krijgen.

Zijn dynamiek met Jennifer Lawrence – die een Oscar won voor haar rol als de complexe Tiffany – is scherp, grappig en ontroerend. De film balanceert perfect tussen humor en diepgaande thema’s zoals mentale gezondheid en rouw. Cooper’s rol voelde authentiek en oprecht, waardoor hij zijn eerste Oscar-nominatie in de wacht sleepte.

Waarom het een knaller is?
Een sterke performance waarin Cooper laat zien dat hij méér is dan alleen een knappe kop. De film bewijst dat hij serieus acteertalent heeft en niet bang is voor complexe, gelaagde rollen.

Floppers

FLOPPER 1: Aloha (2015) – De film die niemand begreep

Een film met Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams én geregisseerd door Cameron Crowe? Dat klinkt als een droom. Maar helaas bleek Aloha een verwarrende mix van romcom en militaire intrige, zonder duidelijke richting of chemie.

Cooper speelt Brian Gilcrest, een ex-militair die terugkeert naar Hawaï en verstrikt raakt in een liefdesdriehoek. Maar het grootste probleem? Het voelde alsof de film zelf niet wist wat hij wilde zijn. Romantisch? Grappig? Spannend? Het was het allemaal nét niet.

En dan was er nog die bizarre castingkeuze: Emma Stone als een half-Hawaïaanse piloot. Hollywood, we moeten praten.

💡 Waarom het een flopper is?
De film miste focus, de personages waren vlak en de culturele insensitiviteit leverde veel kritiek op. Zelfs met deze sterrencast wist Aloha nergens echt te landen.

FLOPPER 2: Serena (2014) – Jennifer Lawrence kan hem niet redden

Na het succes van Silver Linings Playbook en American Hustle dachten filmmakers waarschijnlijk: laten we Bradley Cooper   en Jennifer Lawrence    wéér samen in een film stoppen! Maar Serena bewijst dat magie niet altijd drie keer werkt.

De film speelt zich af in de jaren ’20 en draait om een ambitieus stel dat een houthandel probeert op te bouwen, maar langzaam ten onder gaat aan jaloezie en wraak. Klinkt interessant? Misschien. Maar de uitwerking was traag, emotieloos en totaal niet boeiend. Zelfs de normaal gesproken explosieve chemie tussen Cooper en Lawrence was hier nergens te bekennen.

Waarom het een flopper is?
Het tempo lag te laag, de personages waren moeilijk invoelbaar en het voelde alsof de acteurs zelf ook niet helemaal wisten wat ze met het script aan moesten. Een teleurstellende historische drama die snel vergeten werd.

Bradley’s carrière: een achtbaan van successen en missers

Ondanks een paar misstappen blijft Bradley Cooper een van de meest veelzijdige acteurs van zijn generatie. Hij heeft bewezen dat hij kan schitteren in diepgaande, emotionele rollen, maar soms ook in projecten belandt die beter onopgemerkt waren gebleven.

Met films als Maestro en mogelijke toekomstige regieprojecten lijkt zijn carrière nog lang niet voorbij. Wie weet verrast hij ons opnieuw met een meesterwerk.

Wat is jouw favoriete (of minst favoriete) Bradley Cooper-film? Laat het ons weten in de reacties! 

Blijf op de hoogte van alles over film en tv bij Panda Bytes – jouw ultieme bestemming voor entertainment!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning