Introductie:
Bij Panda Bytes houden we van lijstjes. Top 5’s, top 10’s, zelfs obscure “top 7 thrillers met een kat in de hoofdrol”. Maar vandaag pakken we het nét even anders aan. Waarom? Omdat we bezig waren met een top 5 over Rachel Zegler’s beste films… en toen tot de pijnlijke conclusie kwamen: ze heeft er op dit moment gewoon (nog) geen vijf die in zo’n lijstje thuishoren. En dat is oké. Want wat ze wel heeft, is een indrukwekkende rij van vier bangers. Vier films waarmee je meteen snapt waarom Rachel Zegler de volgende megaster is.
Dus gooi die traditionele formats overboord en laat je meevoeren in onze glorieuze Top Vier Rachel Zegler Films Die Eigenlijk Zoveel Klasse Hebben Dat Je Die Vijfde Niet Mist™.
- West Side Story (2021) – De Gouden Start
Laten we eerlijk zijn: als je als filmdebuut wordt gecast door Steven freaking Spielberg in een remake van een van de meest legendarische musicals ooit, dan doe je iets goed met je leven.
Rachel Zegler was pas 17 jaar oud toen ze auditie deed via een open casting call op Twitter (ja, serieus) voor de rol van María. Tegen de tijd dat de film uitkwam, was ze 20 en had ze al meteen een Golden Globe op haar nachtkastje staan. Niet slecht voor iemand die tot voor kort nog op de schoolmusical stond te shinen in Beauty and the Beast.
En weet je wat? Ze verdiende die lof ook. Zegler’s stem is zuiverder dan een lenteochtend en haar acteerwerk brengt María tot leven op een manier die fris en geloofwaardig is – zonder de charme van het origineel te verliezen. De chemie met Ansel Elgort (Tony) mag dan een beetje wisselend zijn, maar Rachel? Die tilt iedere scène omhoog.
Bovendien, laten we even stilstaan bij haar zang in “Tonight” en “I Feel Pretty”. Je zou bijna vergeten dat je op de bank zit met chips. kruimels op je trui, zo wordt je meegezogen in haar wereld.
Cijfer van Panda Bytes: Een 9, want musicals zijn niet dood – ze zijn herboren met Rachel Zegler aan het roer.

- Shazam! Fury of the Gods (2023) – Superheld met een twist
Oké, dit is niet het soort film dat je op een Oscar avond aanzet terwijl je op de bank Pinot Noir zit te nippen. Maar wél het soort film dat je op vrijdagavond met vrienden opzet voor popcorn, bulderlachen en een beetje feelgood chaos.
Zegler speelt Anthea, de jongste van drie magische zussen die… nou ja, niet helemaal duidelijk zijn over hun bedoelingen. Is ze goed? Slecht? Iets ertussenin? Wel, Rachel speelt die rol met zoveel charme dat je haar zelfs zou vertrouwen als ze je aanbiedt om samen een portaal naar een andere dimensie te openen (tip: niet doen).
Ze brengt een menselijkheid naar een film die soms wat over-the-top is. Tussen alle CGI-draken, bliksemflitsen en kinderlijke superkrachten door is het Rachel die zorgt voor een beetje hart. En dat is knap, in een film waar Helen Mirren en Lucy Liu alle kanten op vliegen.
Cijfer van Panda Bytes: Een 7, want superhelden films mogen ook gewoon leuk zijn. En Rachel? Die straalt in elke scène waarin ze opduikt.

- The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) – Panem’s Nieuwe Powerhouse
Als je dacht dat Rachel alleen maar kon zingen over liefde op het balkon, dan heb je het mis. In deze prequel van The Hunger Games laat ze zien dat ze ook de duisterdere kanten van het acteerspectrum aankan. Ze speelt Lucy Gray Baird – een meisje uit District 12 dat terechtkomt in de tiende Hongerspelen.
Waar Katniss ooit rechtlijnig was – pijl, boog, klaar – is Lucy Gray mysterieuzer. Ze is manipulatief, vindingrijk, en altijd één stap voor. En Rachel speelt haar met een mix van breekbaarheid en kracht die je niet snel vergeet. Haar zang wordt trouwens ook weer ingezet, maar dit keer niet als romantische onderbreking, maar als slim overlevingsmiddel. Love it.
En eerlijk is eerlijk: ze had het ook niet makkelijk in deze film. Tegenover haar staat Tom Blyth als jonge Coriolanus Snow – ja, de latere president-dictator-met-slechte-haarproducten. De interactie tussen deze twee personages zit bomvol spanning, charme en een vleugje dreiging. En ja hoor, Rachel steelt weer de show.
Cijfer van Panda Bytes: Een 8,5. Want zelfs in een arena vol dodelijke valstrikken weet Rachel je aandacht vast te houden.

- Snow White (verwacht in 2025) – De Toekomst is Sneeuwwit
We weten het, deze film is op het moment van schrijven nog niet uit. Maar hij hoort absoluut in dit rijtje thuis. Waarom? Omdat Rachel Zegler de allereerste Latina Snow White is in een Disney live-action film. En dat is niet alleen belangrijk – dat is historisch.
Tuurlijk, er was wat ophef online (“Hoezo is Snow White niet wit?!” – rolden we even collectief met onze ogen) – maar Zegler pakt het met elegantie aan. Ze weet dondersgoed dat ze niet alleen een rol speelt, maar ook een cultureel moment vertegenwoordigt. En dat doet ze met stijl.
De film belooft een modernere interpretatie te worden van het sprookje, waarin Snow White geen passief slachtoffer meer is dat wacht op een man met een paard en nul sociale vaardigheden. In plaats daarvan krijgen we een heldin met een eigen wil, ambitie en – je raadt het al – een stem die bergen kan verzetten.
En als Disney een beetje oplet, bouwen ze dit verhaal rondom Rachel’s kracht, humor en talent. Dan hebben we een klassieker in de dop.
Cijfer van Panda Bytes (op basis van anticipatie): Een stevige 9+, omdat dit wel eens de ultieme “er was eens” van deze generatie kan worden.

Waarom Vier Ook Gewoon Goed Is
Kijk, soms zijn lijstjes met vier gewoon logischer. Denk aan de vier seizoenen, de vier elementen, de vier Ninja Turtles. Vier werkt. En als Rachel Zegler zo blijft doorgaan, hebben we volgend jaar ongetwijfeld een top 5, 6 of zelfs een top 10.
Maar voor nu zeggen we: kwaliteit boven kwantiteit. Rachel’s korte maar krachtige oeuvre is als een perfect samengesteld Spotify-playlistje: geen skip-knoppen nodig.
Dus hou haar in de gaten, markeer 2025 alvast in je agenda, en weet: bij Panda Bytes houden we van verhalen – en Rachel Zegler is een verhaal dat je niet wil missen.