De Top 5 Series om het Gemis van Succession te Verzachten: Diepgaande Beschrijvingen

1. Mad Men: Een Ode aan de Jaren 60 Reclamewereld

Mad Men is een met awards overladen serie die zich afspeelt in de onverbiddelijke wereld van de reclame in de jaren 60. De hoofdrolspeler, Don Draper, is een charismatisch maar diep gebrekkig personage wiens verleden en huidige leven voor de nodige drama en intriges zorgen. Het verhaal weerspiegelt niet alleen de veranderingen in de samenleving, maar ook de persoonlijke reis van Draper en zijn worstelingen met zijn identiteit, relaties en ambitie.

Deze serie staat bekend om haar diepgaande karakterontwikkeling en de treffende weergave van de tijdsperiode. Als je houdt van het realisme, de onderlinge machtsdynamiek en de intrigerende personages in Succession, zal Mad Men je zeker bevallen.

Te streamen op: Prime Video
IMDb-score: 8.7

2. The Thick of It: Een Verhelderende Satire op de Britse Overheid

The Thick of It is een Britse komedieserie die de chaos en absurditeit van de politiek op een onverbloemde manier blootlegt. Met zijn scherpe dialogen en satirische kijk op de overheid, doet het denken aan het snijdende schrijfwerk in Succession.

Het verhaal volgt de belevenissen van minister Hugh Abbot en zijn onbekwame team, die continu in de problemen komen door hun eigen stommiteiten. Deze serie is een vlijmscherpe satire op de overheid en een fascinerend portret van mensen die worstelen met macht en verantwoordelijkheid.

Te streamen op: BBC
IMDb-score: 8.7

3. Industry: De Meedogenloze Wereld van Financiën

Industry biedt een kijkje in de wereld van de Londense investeringsbanken, waar een groep ambitieuze afgestudeerden vecht om hun plek. De serie is een verkenning van de donkere kant van het kapitalisme en de destructieve gevolgen van hebzucht en ambitie.

Net als Succession gaat Industry over de strijd om macht en erkenning in een omgeving waar mensen worden gereduceerd tot winst- en verliescijfers. Hoewel de setting anders is, zul je dezelfde soort conflict en spanning vinden die je in Succession zo aantrekkelijk vond.

Te streamen op: HBO
IMDb-score: 7.5

4. Deadwood: Het Wilde Westen Herleefd

Deadwood brengt de rauwe en ongetemde wereld van het Amerikaanse Wilde Westen tot leven. Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw in de stad Deadwood, South Dakota, waar wetloosheid heerst en macht de enige valuta is.

Hoewel het qua setting en thema verschilt van Succession, biedt Deadwood dezelfde soort politieke manoeuvreringen, machtsspelletjes en morele ambiguïteit die de serie zo boeiend maakten. Met zijn sterke karakterontwikkeling en complexe verhaallijnen is Deadwood zeker een aanrader voor Succession-fans.

Te streamen op: HBO
IMDb-score: 8.6

5. Billions: Een Strijd Tussen Macht en Geld

Billions biedt een blik op de wereld van machtige hedgefondsbeheerders en de procureurs die hen proberen neer te halen. Met zijn scherpe dialogen, boeiende plotwendingen en complexe personages is Billions een serie die de emotionele intensiteit en morele complexiteit van Succession evenaart.

Het verhaal volgt de continue machtsstrijd tussen Bobby Axelrod, een miljardair hedgefondsbeheerder, en Chuck Rhoades, een vastberaden openbaar aanklager. Hun eindeloze spel van kat-en-muis, vol met morele grijstinten en persoonlijke vendetta’s, zal je ongetwijfeld op het puntje van je stoel houden.

Te streamen op: Showtime
IMDb-score: 8.4

Elk van deze series is uniek, maar ze delen allemaal het diepgaande verhaal en de complexe personages die Succession zo’n fenomenale hit maakten. Terwijl je wacht op het volgende grote drama om je televisiescherm te veroveren, zijn deze vijf series perfect om je tv-tijd mee te vullen.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning