‘Lego Bricktales’ op mobiel: uw ideale reisgenoot

Lego Bricktales’ is een verrassend fraai ogend spel dat op overtuigende wijze illustreert hoe ver de technologie voor mobiele gaming is geëvolueerd sinds de dagen van ‘Flappy Bird’. Echter, dit is geen open sandbox-game waarin je naar hartenlust kunt bouwen met een assortiment aan bakstenen. In plaats daarvan word je meegenomen op een missie om je excentrieke uitvinder grootvader te helpen door mensen te assisteren en geluk kristallen te verzamelen die ontstaan door hun dankbaarheid.

Een boeiende, verhalende ervaring

Het verhaal is leuk, zij het enigszins eenvoudig, en alle personages passen goed in de wereld. Het verhaal dient als vehikel om het bouwen en probleemoplossen te ondersteunen, maar voelt niet geforceerd of saai. In feite voegt het echt iets toe aan het spel. Zonder de schattige personages en het verhaal zou dit spel waarschijnlijk alleen worden herinnerd als een bruggenbouwsimulator in een Lego-universum.

Bouw je weg voorbij obstakels

De centrale mechaniek van het spel is het gebruik van Lego om je voorbij problemen te bouwen. Is er een brug ingestort? Bouw een nieuwe. Zit er iemand vast op een berg? Bouw een vliegtuig om naar hen toe te vliegen. Maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt, want voordat het spel een van je oplossingen accepteert, moeten ze worden getest. Je brug moet stabiel zijn en je vliegtuig moet in balans zijn, zo niet, dan moet je terug en je ontwerp verbeteren.

Beperkingen en verrassingen

Je hebt een beperkt aantal stenen voor elke uitdaging, en hoewel ze vaak niet vereisen dat je elke steen gebruikt om te slagen, betekent dit dat je verschillende opties hebt en geen twee mensen zullen het op dezelfde manier oplossen. ‘Lego Bricktales’ bevat nog enkele andere kleine verrassingen die het spel naar een hoger niveau tillen dan je gebruikelijke mobiele games.

Extra aandacht voor detail

Kleine dingen zoals verzamelobjecten, die nu een vast onderdeel zijn van de meeste spellen, tonen aan dat ‘Lego Bricktales’ net dat beetje extra aandacht voor detail heeft. De mogelijkheid om nieuwe outfits te kopen, stelt je in staat om je personage aan te passen en je band met hen te verdiepen.

Extra bewegingsvaardigheden en geheime gebieden

Er zijn ook enkele extra bewegingsvaardigheden zoals een Indiana Jones-achtige zweep die wordt gebruikt voor voortbeweging, en een grondslagvaardigheid om nieuwe paden vrij te maken – vaak naar geheime gebieden. Het enige echte probleem is de enigszins onhandige camera die het navigeren in een gebied wat moeilijker kan maken dan nodig is. Onder de omstandigheden is dit een vergeeflijke misstap omdat het echt niet veel invloed heeft op het plezier van het spel.

Een klein, maar prachtig spel

Hoewel ‘Lego Bricktales’ niet ‘Elden Ring’ of ‘Half-Life 2’ is, is het een prachtig klein spel dat niet probeert iets te zijn dat het niet is. De ontwikkelaars zijn begonnen met een plan in gedachten en hebben dat bijna perfect uitgevoerd. Het spelen van een spel dat zo goed gemaakt en plezierig is, is een genot, vooral in vergelijking met de staat waarin veel triple-A games tegenwoordig worden uitgebracht.

Conclusie: ‘Lego Bricktales’, de perfecte reisgenoot

‘Lego Bricktales’ op mobiel is de perfecte reisgenoot. Het is een verrassend goed uitziend spel dat op indrukwekkende wijze laat zien hoe ver de technologie voor mobiele gaming is gekomen sinds de dagen van ‘Flappy Bird’. Met zijn boeiende verhaal, het oplossen van problemen door het bouwen met lego en de extra aandacht voor detail, is ‘Lego Bricktales’ een spel dat elke bus- of treinreis zal opfleuren.

 

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning