Oppenheimer, ChristopherNolan, BohemianRhapsody, Biopic, UniversalRecords” doorbreekt de grens van $900 miljoen wereldwijd

Oppenheimer” doorbreekt de grens van $900 miljoen wereldwijd

Christopher Nolan’s meesterwerk “Oppenheimer” heeft de magische grens van $900 miljoen wereldwijd doorbroken. Vrijdag bereikte de film al een indrukwekkende $903 miljoen, en experts voorspellen dat dit bedrag zal oplopen tot $912 miljoen aan het eind van zondag.

Biografische kaskrakers: Nolan versus Mercury

Tegen zondag wordt verwacht dat “Oppenheimer” officieel de meest lucratieve biografische film aller tijden wordt. Hiermee wordt de eerder populaire biopic over Freddie Mercury, “Bohemian Rhapsody”, van de troon gestoten.

Internationaal succes zonder grenzen

Met verwachte inkomsten van $593 miljoen in het buitenland alleen al, staat “Oppenheimer” op het punt om de meest winstgevende Nolan-film ooit te worden voor de internationale box office. De film heeft al de derde plaats veroverd in de ranglijst van hoogste bruto-opbrengsten dit jaar, zowel wereldwijd als over de grens. Alleen “Barbie” en “The Super Mario Bros Movie” gingen het voor.

Nolan’s indrukwekkende filmcarri√®re

Het is niet de eerste keer dat Nolan hoge ogen gooit. De film “Oppenheimer” volgt de voetsporen van zijn vorige hits zoals de “The Dark Knight” films, welke eerder de wereld veroverden.

Universal’s recordjaar

Dankzij het succes van “Oppenheimer” heeft Universal de grens van $4 miljard aan wereldwijde inkomsten overschreden. Een prestatie die de studio sinds 2018 niet meer heeft geleverd. Dit jaar heeft Universal drie van de top vijf films wereldwijd uitgebracht, met “Oppenheimer” als hun grootste niet-franchise film ooit.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning