Review: ‘Pulse’ op Netflix – Medisch Drama met Ritmestoornissen

Netflix’s nieuwste ziekenhuisserie onder de loep

In een wereld waar ziekenhuisseries al decennialang onze schermen domineren, probeert Pulse, de nieuwste Netflix Original, zich een weg te banen tussen scalpel en storm. De serie mikt duidelijk op liefhebbers van Grey’s Anatomy, ER en The Resident, maar weet ze die ook te grijpen? Of voelt Pulse eerder aan als een spoedgeval op de intensive care?

Bij Panda Bytes kijken we verder dan de oppervlakte. Wij fileren Pulse met chirurgische precisie – zonder verdoving. Want entertainment is pas écht spannend wanneer je erdoor geraakt wordt. Tijd voor een grondige diagnose.

Een intens begin, zonder hartverbinding

Pulse speelt zich af in het Maguire Hospital in Miami, een druk Level 1 traumacentrum waar jonge artsen worden getest onder extreme omstandigheden. Van interne schandalen tot een naderende orkaan – de chaos is compleet. Dr. Danny Simms (Willa Fitzgerald) wordt in het oog van de storm geplaatst wanneer haar mentor, Dr. Xander Phillips (Colin Woodell), op non-actief wordt gezet vanwege wangedrag.

De toon van de serie is ambitieus, maar mist de diepgang en finesse die we gewend zijn van topseries in dit genre. Pulse veronderstelt een emotionele band met haar personages zonder deze eerst op te bouwen. Daardoor voelt de betrokkenheid bij hun lotgevallen eerder geforceerd dan verdiend.

Sterke cast als reddingsboei

Wat de serie redt van volledige instorting, is de indrukwekkende cast. Bij Panda Byteszijn we onder de indruk van het acteertalent dat Pulse in huis heeft gehaald. Willa Fitzgerald zet een overtuigende prestatie neer als de jonge, enigszins onzekere arts die plots leiding moet nemen. Colin Woodell brengt een charmante, doch complexere kant naar voren als Xander, al blijft zijn verhaallijn steken in clichés.

Andere noemenswaardige rollen:

  • Justina Machado als Dr. Cruz: streng, rechtvaardig, en de ruggengraat van het ziekenhuis.
  • Jessy Yates als Danny’s zus, een tweedejaars arts in een rolstoel – eindelijk een geloofwaardige en krachtige representatie van een personage met een beperking.
  • Jack Bannon als Tom Cole, een Britse arts met droge humor en flair, die de serie af en toe wat lucht geeft.

Toch blijft het zonde dat goede acteerprestaties hier vaak verloren gaan in rommelige scripts en overdadige flashbacks.

Pacing en structuur: chaos in de operatiekamer

De serie heeft zichtbaar moeite om haar ritme te vinden. Pulse wil te veel tegelijk: medische noodgevallen, persoonlijke drama’s, ethische dilemma’s, romantische intriges én maatschappelijke thema’s. Daardoor voelt het tempo opgejaagd, en raken sommige verhaallijnen ondergesneeuwd.

Flashbacks worden ingezet om diepgang te creëren, maar werken vaak verwarrend. De emotionele impact blijft oppervlakkig. En net als je denkt dat er iets interessants gebeurt, worden we teruggeflitst naar een eerder moment dat de vaart weer uit de aflevering haalt.

Vergelijking met andere medische series

Bij Panda Bytes zijn we niet bang om de scalpel te zetten in vergelijkingen. Pulseprobeert zich te meten aan zwaargewichten als Grey’s Anatomy en ER, maar blijft hangen in herkenbare patronen zonder ze écht te vernieuwen. Waar The Pitt fris en strak geschreven is, voelt Pulse aan als een script dat bij aflevering 3 al gereanimeerd moet worden.

Het grootste probleem? De serie mist een eigen stem. Alles voelt als een echo van wat we al eerder zagen – en beter.

Conclusie: een serie met potentie, maar nog geen hartslag die blijft hangen

Pulse heeft een goede cast, een interessante setting en een potentieel meeslepend uitgangspunt. Maar het struikelt over zijn eigen ambitie. In plaats van het genre te vernieuwen of te verdiepen, krijgen we een herhaling van zetten. Emotioneel wringt het, narratief hapert het, en qua originaliteit is het vooral wachten op een betere diagnose.

Wie houdt van ziekenhuisdrama’s zal zeker enkele afleveringen willen proberen. Maar wie op zoek is naar vernieuwing, impact en personages die écht blijven hangen, zal sneller afhaken dan een hartmonitor zonder stroom.

Jouw mening telt bij Panda Bytes

Heb jij Pulse al gezien? Was je net als wij verrast door het acteertalent, of vond je het scenario ook aan de zwakke kant? Deel je mening met ons – wij van Panda Bytes horen graag hoe deze serie bij jou binnenkwam. Was het liefde op het eerste infuus… of een geval van uitgesteld ontslag?

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning