10 Films Die Angst voor Dieren Zullen Versterken, Net Als Cocaine Bear

Als u nog niet bang was voor beren vóór Cocaine Bear, heeft de film er wel voor gezorgd. Hier zijn 10 andere films die hetzelfde effect hebben.

Inleiding

Cocaine Bear was niet de eerste film die kijkers de stuipen op het lijf joeg met moordlustige dieren; talloze films, zoals Jaws en Cujo, focusten zich op dieren die wild werden en resulteerden in angstaanjagende sterfgevallen op het scherm. Winnie de Poeh: Bloed & Honing is een verdraaide horrorfilm die ervoor zorgt dat het publiek doodsbang wordt voor geliefde personages zoals Winnie de Poeh en Knorretje. Crawl combineert angsten voor orkanen, kleine ruimtes en alligators, waardoor kijkers ver uit de buurt van Florida en de reptielen willen blijven. Hoewel Cocaine Bear angstaanjagend was en losjes gebaseerd was op een waargebeurd verhaal, was het zeker niet de eerste film die kijkers de stuipen op het lijf joeg met moordlustige dieren. Talloze films hebben hun verhaallijnen gebaseerd op dieren die wild werden, met angstaanjagende sterfgevallen op het scherm tot gevolg, en nieuwe nachtmerries voor kijkers in de echte wereld. Niets is angstaanjagender dan een losgeslagen dier dat probeert je te doden. Cocaine Bear draaide om een Amerikaanse zwarte beer die een lading cocaïne vond nadat een drugs smokkelaar het per ongeluk uit zijn vliegtuig had laten vallen boven het Chattahoochee-Oconee National Forest. De beer at de cocaïne op, wat resulteerde in nogal twijfelachtig gedrag, om het zacht uit te drukken. De drugs zorgden ervoor dat het grote dier agressiever werd dan normaal en onverhoeds vielen het wandelaars aan en iedereen die het kon vinden. De rest van de komische horrorfilm richtte zich op de personages die probeerden de cocaïnebeer en zijn tirade te stoppen, en deze andere tien films draaien ook om mensen die onhandelbare dieren uitschakelen.

10. Jaws - De Klassieker die Angst voor Haaien Inprentte

Jaws is de ultieme angstaanjagende dierenfilm die miljoenen kijkers de stuipen op het lijf joeg toen hij in 1975 werd uitgebracht. Niet alleen bracht het angst voor haaien over op het publiek, het wordt nog steeds beschouwd als een van de beste films aller tijden. Natuurlijk is de haai in de film van Steven Spielberg tegenwoordig minder geloofwaardig, gezien de vooruitgang in visuele effecten en CGI. Maar toen Jaws in de jaren 70 in première ging, was de mechanische grote witte haai angstaanjagend en zorgde ervoor dat mensen meer bang waren voor haaien en de oceaan dan voordat de film uitkwam.

9. Cujo - Het Realisme van Honden als Doodsbedreiging

Terwijl het wat zeldzamer is om een zwarte beer high van cocaïne of een bloeddorstige grote witte haai tegen te komen, is het veel gemakkelijker om oog in oog te staan ​​met een hond, wat Cujo zo angstaanjagend maakte. De horrorfilm uit 1983, gebaseerd op de roman met dezelfde naam van Stephen King, draaide om een sint-bernardshond genaamd Cujo die besmet raakte met hondsdolheid nadat een vleermuis hem had gebeten. Als gevolg daarvan ging Cujo op een moorddadige rampage en sloot zelfs een moeder en zoon op in hun auto terwijl hij buiten wachtte om hen te doden. Helaas is Cujo’s verhaal realistischer dan de meeste films op deze lijst, wat het nog enger maakt.

8. Winnie de Poeh: Bloed & Honing - Het Verdraaide Verhaal van Geliefde Karakters

Op het eerste gezicht lijkt Winnie de Poeh: Bloed en Honing geen echte film te zijn. Het is een horrorfilm geïnspireerd op de boeken van A. A. Milne en E. H. Shepard over Winnie de Poeh, die tenslotte op kinderen is gericht. Maar Winnie de Poeh: Bloed en Honing is een verdraaide kijk op het klassieke verhaal die ervoor zorgt dat het publiek bang wordt voor geliefde personages zoals Winnie de Poeh, een beer, en Knorretje, een varken. Niemand zal meer op dezelfde manier naar Winnie de Poeh, Knorretje, Uil, Konijn en Iejoor kijken na het kijken van deze film.

7. Sharknado - De Absurde Mix van Haaien en Natuurrampen

Haaien en natuurrampen behoren tot de meest voorkomende angsten, dus scenarioschrijver Thunder Levin en regisseur Anthony C. Ferrante besloten ze te combineren voor hun film Sharknado. De film liet een tornado zien die zich vormde boven de oceaan en haaien uit het water tilde en naar Los Angeles bracht, waar ze de burgers van de stad de stuipen op het lijf joegen. Sharknado kreeg een cultaanhang vanwege zijn belachelijke (maar angstaanjagende als het waar zou zijn) uitgangspunt. Syfy bestelde vijf vervolgen die weinig hebben gedaan om de zorgen van kijkers over tornado’s en moordende haaien weg te nemen.

6. Crawl - De Drievoudige Fobie van Alligators, Orkanen en Enge Ruimtes

Alligators zijn angstaanjagende dieren, ongeacht de films waarin de wezens mensen doden, maar Crawl heeft de zaak voor alligators zeker niet geholpen. De film uit 2019 ging over een vader en dochter in Florida die vast kwamen te zitten in hun kruipruimte tijdens een categorie 5 orkaan, dankzij talloze grote Amerikaanse alligators die hun uitgang blokkeerden. Crawl combineerde dus drie verschillende soorten fobieën – angst voor orkanen, angst voor kleine ruimtes en angst voor alligators. De film zal je ongetwijfeld ver weg willen houden van Florida en alligators.

5. Eight Legged Freaks - Reusachtige Spinnen die Doen Huiveren

Helaas bestaan ​​er in de echte wereld angstaanjagende, gigantische spinnen, ook al zijn ze misschien niet zo groot als de achtpotigen in Eight Legged Freaks. De komische horrorfilm uit 2002 draaide om spinnen die belachelijke afmetingen bereikten nadat ze waren blootgesteld aan mutagene giftige stoffen, en de wezens zaaiden terreur in een klein stadje terwijl ze angst voor spinnen inboezemden bij degenen die de film keken. Spinnen zijn niet al te eng als ze kleiner zijn dan een cent, maar als ze veel groter zijn dan mensen, zorgen hun angstaanjagende ogen en lange acht poten ervoor dat iedereen wegrent van angst.

4. The Meg - De Opgeblazen Versie van Jaws

The Meg deed met haaien wat Steven Spielberg deed met Jaws, maar dan groter en meer cheesy. Het vooruitzicht van een Megalodon, een haai die dacht uitgestorven te zijn en uit zijn schuilplaats in het diepste deel van de oceaan tevoorschijn komt om alles en iedereen die het tegenkomt te terroriseren, is een angstaanjagende gedachte. Daarom kreeg The Meg een vervolg. Zolang je Jason Statham standby hebt staan, klaar om een Megalodon in het oog te steken, ben je veilig voor dit angstaanjagende schepsel.

3. The Birds - Alfred Hitchcock's Angstaanjagende Gevederde Wezens

Vogels zijn meestal niet van nature angstaanjagend, maar The Birds waarschuwde het publiek dat ze een oogje op de vliegende dieren moeten houden voor het geval ze besluiten aan te vallen. Alfred Hitchcock wilde een andere weg inslaan bij het gebruik van dieren om kijkers te terroriseren in zijn horrorfilm uit 1963. In plaats van de typische haai of slang gebruikte de regisseur vogels. En velen die The Birds na het kijken verlieten, zouden nooit meer op dezelfde manier naar vogels kijken.

2. Piranha 3D - De Carnivore Vis die Angst Aanjaagt

Alexandre Aja bracht enge dieren naar een hoger niveau met Piranha 3D uit 2010, een remake van de film Piranha uit 1978. De regisseur gebruikte 3D om ervoor te zorgen dat kijkers bang waren voor de prehistorische en vleesetende piranha’s die genadeloos elke mens aanvielen waarmee ze in contact kwamen. Dus konden kijkers piranha’s toevoegen aan hun lijst van waterdieren waar ze doodsbenauwd voor moeten zijn.

1. Anaconda - De Angst voor Reusachtige Slangen

Een slang op het land is op zichzelf al een eng dier, maar als je ze in het water plaatst en ze gigantisch maakt, zal dat bij iedereen angst inboezemen. Anaconda draaide om een documentaire ploeg en een slangenvanger in het Amazone regenwoud en hun ontmoeting met een dodelijke groene anaconda. De openingsscène van de film uit 1997 toonde een stroper die zichzelf neerschoot om te voorkomen dat de slang hem zou doden, wat het publiek vertelde hoe bang ze voor het wezen zouden moeten zijn. Dus, net zoals Cocaine Bear kijkers bang maakte voor zwarte beren, dwong Anaconda het publiek om bang te zijn voor anaconda’s.

Conclusie

Deze lijst van films laat zien dat angstaanjagende dieren een universele bron van spanning en horror zijn in de wereld van entertainment. Of het nu gaat om haaien, honden, spinnen of zelfs geliefde karakters die een duistere draai krijgen, deze films hebben de kracht om diepgewortelde angsten en fobieën aan te spreken en te vergroten. Dus, als je je al bang voelde voor beren na het kijken van Cocaine Bear, weet dan dat er nog genoeg andere films zijn die je zenuwen op de proef zullen stellen en je kijk op dieren zullen veranderen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning