Andrew Scott schittert als charismatische oplichter in Netflix’s ‘Ripley’ – Een Eerste Blik

Wie is Tom Ripley? Een Duik in het Personage

Netflix’s nieuwste serie ‘Ripley’, gebaseerd op Patricia Highsmith’s bestsellers over Tom Ripley, belooft een meeslepende kijkervaring te worden. In de hoofdrol zien we Andrew Scott, die zijn talenten naar het Italië van de jaren 60 brengt. Scott, bekend van rollen als de sluwe schurk in ‘Sherlock’, de aantrekkelijke priester in ‘Fleabag’, en als gepassioneerd geliefde in ‘All of Us Strangers’, staat nu voor de uitdaging de beruchte literaire oplichter Tom Ripley te vertolken.

Plot en Verhaallijn: De Wereld van Tom Ripley

De serie speelt zich af in de vroege jaren 60 in New York, waar Tom Ripley als oplichter zijn dagen slijt. Zijn leven neemt een drastische wending wanneer hij de opdracht krijgt naar Italië te reizen om de zoon van een rijke man over te halen terug naar huis te komen. Ripley’s intrede in deze wereld van weelde verandert alles. Wat volgt is een leven gevuld met bedrog, fraude, duisternis, en ja, moord.

Cast en Productie: De Krachten Achter ‘Ripley’

De acht afleveringen van ‘Ripley’ zijn geproduceerd door Oscarwinnaar Steven Zaillian (bekend van ‘Schindler’s List’ en ‘The Night Of’). Naast Scott zien we Johnny Flynn als de onstuimige elite Dickie Greenleaf en Dakota Fanning als Marge Sherwood, die argwaan koestert tegenover Tom’s duistere motieven. Eerder werd het personage Tom Ripley vertolkt door Matt Damon in de filmadaptatie van ‘The Talented Mr. Ripley’ uit 1999, met Jude Law, Gwyneth Paltrow en Cate Blanchett.

Een Blik op de Visuele Stijl

In een reeks stemmige zwart-witfoto’s zien we Scott in verschillende settings: peinzend in de achterbank van een auto, uitkijkend over een zeegezicht, en wandelend door een donkere straat. Deze beelden benadrukken de mysterieuze en complexe aard van het personage Tom Ripley.

Invloed en Culturele Impact

Tom Ripley’s verhaal heeft een langdurige invloed gehad in literatuur en film. Zo zien we echo’s van zijn karakter in recente films als ‘Saltburn’, waarin een universiteitsstudent wordt meegezogen in de wereld van aristocraten.

De Toekomst van ‘Ripley’ en Verwachtingen

‘Ripley’, een coproductie met Showtime, wordt verwacht in 2024 op Netflix te verschijnen. De combinatie van een sterke cast, een intrigerend verhaal en een beproefd productieteam maakt deze serie tot een van de meest geanticipeerde releases van Netflix.

Conclusie: Waarom ‘Ripley’ een Serie is om naar uit te kijken

‘Ripley’ is meer dan een misdaaddrama; het is een verhaal over identiteit, bedrog en de donkere kanten van de menselijke natuur. Met Andrew Scott in de hoofdrol belooft deze serie een boeiende en diepgaande ervaring te worden voor fans van psychologische thrillers en karaktergedreven verhalen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning