A Bayona’s Nieuwste Survival Thriller: Society Of The Snow

n de rijke geschiedenis van filmregie is JA Bayona een naam die steeds weer naar voren komt, vooral als het gaat om het creëren van authentieke rampscènes op het grote scherm. Na zijn opmerkelijke bijdrage aan films zoals ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ en het aangrijpende ‘The Impossible’, staat Bayona weer in de schijnwerpers met zijn meest recente meesterwerk, “Society Of The Snow”.

Een Verhaal Over Overleven en Moed

“Society Of The Snow” belicht het tragische verhaal van een vliegtuigcrash in 1972 in de Andes. Dit is niet zomaar een verzonnen verhaal; het is gebaseerd op ware gebeurtenissen, een huiveringwekkende tragedie die vele levens heeft geëist. Het drama onthult de beproevingen van de overlevenden na de crash en hun vastberadenheid en moed om in zo’n ruig en onherbergzaam landschap te overleven.

Het Waargebeurde Verhaal Achter De Film

In 1972 stortte de Uruguayaanse luchtmachtvlucht 571, die een rugbyteam naar Chili vervoerde, neer in het hart van de Andes. Van de 45 passagiers overleefden er slechts 29 de crash. Gevangen in een van de meest vijandige en ontoegankelijke gebieden ter wereld, moesten ze tot het uiterste gaan om in leven te blijven.

Het Creatieve Brein en Het Team Achter De Film

De film is niet alleen geïnspireerd op het boek van Pablo Vierci met dezelfde titel, maar Bayona heeft ook samengewerkt met getalenteerde schrijvers zoals Bernat Vilaplana, Jaime Marques en Nicolás Casariego om een meeslepend scenario te creëren. Wat de film nog specialer maakt, is de muzikale bijdrage van de legendarische Michael Giacchino.

De Terugkeer Van Bayona

Wat deze film extra speciaal maakt, is het feit dat dit de eerste Spaanstalige film van Bayona is sinds ‘The Orphanage’. Het toont zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om culturen en talen te overstijgen in zijn streven naar filmische uitmuntendheid.

Conclusie

“Society Of The Snow” belooft een emotionele achtbaan te worden, die de kracht van de menselijke geest in de meest uitdagende omstandigheden benadrukt. Met een release gepland voor het prestigieuze Venice Film Festival op 9 september, wachten we met ingehouden adem op de officiële Netflix release. We hopen dat dit niet al te lang zal duren!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning