A Small Light – De moed van Miep Gies tijdens de Tweede Wereldoorlog

Inleiding

De Tweede Wereldoorlog is een periode die gevuld was met angst, onzekerheid en onvoorstelbare wreedheid. Maar te midden van de duisternis waren er helden zoals Miep Gies, een Nederlandse vrouw die zichzelf op het spel zette om anderen te helpen. A Small Light, een nieuwe miniserie van National Geographic en Disney+, vertelt het verhaal van deze onbezongen heldin die een cruciale rol speelde in het leven van de familie Frank.

Het verhaal van Miep Gies

Miep Gies, geboren als Hermine Santruschitz, was een Oostenrijkse vrouw die op jonge leeftijd naar Nederland verhuisde en tijdens de oorlog werkte voor Otto Frank, de vader van Anne Frank. Toen de nazi’s de Joodse bevolking begonnen te vervolgen, nam Miep de moedige beslissing om de familie Frank te helpen door hen te verbergen in het Achterhuis, een geheime ruimte achter het bedrijfspand waar ze werkte.

Gedurende twee jaar hielp Miep de familie Frank en vier andere onderduikers door hen te voorzien van voedsel, kleding en morele steun. Helaas werd het Achterhuis uiteindelijk ontdekt en werden de onderduikers gearresteerd. Na de arrestatie van de familie Frank, vond Miep het dagboek van Anne en bewaarde het totdat Otto Frank, de enige overlevende van het gezin, terugkeerde na de oorlog.

De productie en cast

A Small Light brengt het inspirerende verhaal van Miep Gies tot leven met een indrukwekkende cast en productieteam. Ashley Brooke speelt de rol van Miep Gies, terwijl Andy Nyman de rol van Otto Frank vertolkt. Billie Boullet en Noah Taylor zijn ook te zien in de serie.

De regisseur, Maarten Treurniet, werkt samen met producenten David O’Connor, Jane Rosenthal en Robert De Niro om deze belangrijke en ontroerende geschiedenis op het scherm te brengen.

Conclusie

A Small Light is een krachtige en ontroerende miniserie die een eerbetoon brengt aan de moed van Miep Gies tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar verhaal herinnert ons eraan dat er in de donkerste tijden nog steeds licht kan zijn en dat het belangrijk is om deze verhalen te blijven vertellen. De serie werd uitgebracht op 1 mei 2023 en is exclusief te zien op Disney+. Mis deze kans niet om het waargebeurde verhaal van een onbezongen heldin te ontdekken.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning