Adrenaline en Avontuur: De Top Actiefilms van 2017 Ontleed

In 2017 werden filmliefhebbers getrakteerd op een ware explosie van actiefilms die het genre opnieuw definieerden. Van de donkere, wraakzuchtige straten in “John Wick: Chapter 2” tot de onbekende, monsterlijke gevaren in “Kong: Skull Island”, bracht dit jaar een diversiteit aan verhalen die ons op het puntje van onze stoel hielden. Deze films waren niet alleen een vertoon van spectaculaire stunts en geavanceerde special effects, maar boden ook diepgaande verhalen die het publiek emotioneel raakten. Terwijl we terugkijken op het jaar 2017, duiken we in de wereld van actie en avontuur om de beste actiefilms te herontdekken die dit jaar te bieden had.

John Wick: Chapter 2 (2017) - De Terugkeer van de Huurmoordenaar

In “John Wick: Chapter 2” zet Keanu Reeves zijn iconische rol als John Wick voort, de onstuitbare huurmoordenaar op zoek naar wraak en gerechtigheid. Na de gebeurtenissen van de eerste film wordt Wick opnieuw in de onderwereld van huurmoordenaars gezogen wanneer een oude bondgenoot hem om hulp vraagt. Geregisseerd door Chad Stahelski, biedt deze film een adembenemende mix van strakke actiescènes, schitterend choreografeerde gevechten, en een diepere duik in de mysterieuze wereld van het Continental Hotel. Met ondersteunende rollen van Ian McShane, Laurence Fishburne, en Riccardo Scamarcio, is “John Wick: Chapter 2” een meeslepende actiefilm die de lat nog hoger legt voor het genre.

Fast & Furious 8 (2017) - Familie Boven Alles

Fast & Furious 8“, ook bekend als “The Fate of the Furious”, ziet Vin Diesel terugkeren als Dominic Toretto, die geconfronteerd wordt met zijn grootste uitdaging tot nu toe. Wanneer een mysterieuze vrouw, gespeeld door Charlize Theron, Dom verleidt en hem in een wereld van terrorisme trekt, wordt de ‘familie’ van straatracers en avonturiers op de proef gesteld. Onder regie van F. Gary Gray, brengt deze film spectaculaire stunts, globale settings, en het thema van familie en loyaliteit naar nieuwe hoogtes. Met een sterrencast waaronder Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, en Jason Statham, levert “Fast & Furious 8” non-stop actie en hartverwarmende momenten.

Kingsman: The Golden Circle (2017) - Spionnen met Stijl

In het vervolg op de verrassingshit “Kingsman: The Secret Service”, brengt “Kingsman: The Golden Circle” ons terug naar de wereld van de Britse super-spionnen. Na een verwoestende aanval op hun hoofdkwartier, ontdekken Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) een bondgenootschap met hun Amerikaanse tegenhangers, de Statesman. Onder leiding van regisseur Matthew Vaughn, is deze film een mix van over-the-top actie, stijlvolle humor, en hart. Met Julianne Moore als de charmante maar dodelijke schurk en de terugkeer van Colin Firth, biedt deze film een spannende rit die de essentie van spionagefilms opnieuw definieert.

Kong: Skull Island (2017) - Het Eiland van de Koning

Kong: Skull Island” introduceert ons aan een nieuwe versie van de legendarische Kong. Een team van wetenschappers, soldaten, en avonturiers reist naar een onontdekt eiland in de Stille Oceaan, waar ze de machtige Kong tegenkomen, en ontdekken dat hij niet het enige monster is dat het eiland bewoont. Geregisseerd door Jordan Vogt-Roberts en met sterren als Tom Hiddleston, Brie Larson, en Samuel L. Jackson, combineert deze film adembenemende visuele effecten met een aangrijpend verhaal over overleven, ontdekking, en de ontembare kracht van de natuur.

The Hitman's Bodyguard (2017) - Bescherming op het Scherpst van de Snede

The Hitman’s Bodyguard” brengt een hilarisch duo samen: Ryan Reynolds als ‘s werelds beste bodyguard en Samuel L. Jackson als een beruchte huurmoordenaar. Wanneer de laatste moet getuigen tegen een Oost-Europese dictator, gespeeld door Gary Oldman, moeten de twee aartsvijanden samenwerken om op tijd de rechtszaal te bereiken. Geregisseerd door Patrick Hughes, biedt deze actiekomedie een perfecte balans tussen explosieve actiescènes, scherpe dialogen, en onverwachte momenten van kameraadschap. Met een chemie tussen de hoofdrolspelers die van het scherm spat, is “The Hitman’s Bodyguard” een onvergetelijk avontuur.

Atomic Blonde (2017) - Koude Oorlog, Hete Actie

Atomic Blonde” is de ultieme mix van spionage en actie, met Charlize Theron in de hoofdrol als Lorraine Broughton, een MI6-agente zonder gelijke. Gestuurd naar Berlijn tijdens de val van de Muur, moet ze een lijst met dubbelagenten bemachtigen die het Westen in gevaar kunnen brengen. De regie van David Leitch zorgt voor strakke, esthetisch verbluffende gevechtsscènes die Theron’s fysieke en emotionele kracht benadrukken. Met James McAvoy als haar ongrijpbare bondgenoot, biedt “Atomic Blonde” een stijlvolle kijk op spionagefilms met een feministische twist.

Sleepless (2017) - Een Nacht vol Gevaar

In “Sleepless” speelt Jamie Foxx als Vincent Downs, een corrupte politieagent die verstrikt raakt in een web van misdaad en verraad na een mislukte overval. Wanneer zijn zoon ontvoerd wordt, moet Vincent racen tegen de klok door een nacht vol gevaar om hem te redden. Onder regie van Baran bo Odar, biedt de film een spannende kijk op het misdaadgenre, met een sterke nadruk op familiebanden en persoonlijke verlossing. Michelle Monaghan en Dermot Mulroney spelen mee in deze actievolle thriller die je tot de laatste minuut in spanning houdt.

The Great Wall (2017) - Het Geheim van de Muur

The Great Wall“, geregisseerd door Zhang Yimou, vertelt een visueel verbluffend verhaal over moed en samenwerking. Matt Damon speelt William Garin, een Europese huurling die zich in China bevindt tijdens de bouw van de Grote Muur. Hij ontdekt dat de muur niet alleen gebouwd is om mensen buiten te houden, maar ook om iets veel gevaarlijkers binnen te houden. Met zijn spectaculaire gevechtsscènes en indrukwekkende special effects biedt “The Great Wall” een unieke draai aan het monsterfilmgenre, verrijkt met elementen uit Chinese legendes en cultuur.

Resident Evil: The Final Chapter (2017) - Het Einde van een Tijdperk

In “Resident Evil: The Final Chapter” keert Milla Jovovich terug als Alice, de ultieme strijder tegen de zombie-apocalyps. Geregisseerd door Paul W.S. Anderson, brengt deze film Alice terug naar waar het allemaal begon: Raccoon City. Daar moet ze vechten tegen de tijd en hordes ondoden om de mensheid te redden van de definitieve ondergang. De film sluit de serie af met explosieve actie, onverwachte wendingen, en een diepe duik in de mythologie van de Resident Evil-wereld.

Overdrive (2017) - Snelheid Zonder Grenzen

Overdrive” is een snelle actiefilm die het verhaal vertelt van de broers Andrew en Garrett Foster, gespeeld door Scott Eastwood en Freddie Thorp, die internationaal opererende autodieven zijn. Wanneer ze de verkeerde auto stelen van een Franse maffiabaas, worden ze gedwongen de meest uitdagende klus van hun leven te klaren. Geregisseerd door Antonio Negret, combineert “Overdrive” adembenemende autostunts met de schilderachtige schoonheid van Zuid-Frankrijk, wat resulteert in een actie-avontuur dat liefhebbers van snelle auto’s en Europese achtervolgingen zeker zal aanspreken.

Conclusie

Het jaar 2017 was ongetwijfeld een gedenkwaardig jaar voor het actiegenre, met films die zowel critici als publiek wisten te verrassen en te entertainen. Van verhalen over eenzame helden tot epische confrontaties die de loop van de geschiedenis zouden kunnen veranderen, boden deze films iets voor elke actieliefhebber. Ze bewezen dat actiefilms niet alleen gaan over explosies en achtervolgingen, maar ook over het verkennen van complexe karakters, diepe emoties, en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Terwijl we vooruitkijken naar wat de toekomst in petto heeft, zullen de actiefilms van 2017 herinnerd worden als klassiekers die hebben bijgedragen aan de evolutie van het genre.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning