African Queens Njinga: Een epische weergave van een Afro-Braziliaanse heldin.

Netflix heeft weer een geweldige serie uitgebracht en deze keer is het verhaal van de Afro-Braziliaanse heldin Njinga te zien. De serie ‘African Queens Njinga’ vertelt het verhaal van de machtige koningin van het koninkrijk Ndongo en Matamba, die leefde in de 17e eeuw. In deze recensie zullen we dieper ingaan op de serie en de redenen waarom het de moeite waard is om te kijken.

Een episch verhaal over een krachtige vrouw

De serie ‘African Queens Njinga’ is gebaseerd op het leven van koningin Njinga, een sterke en onafhankelijke vrouw die haar koninkrijk beschermt tegen de Portugese kolonisten. De serie volgt het levensverhaal van Njinga, beginnend bij haar jeugd en eindigend bij haar dood. We zien hoe ze de leiding neemt over haar koninkrijk en haar volk beschermt tegen de invasie van de Portugese kolonisten. Njinga is een zeer interessant personage dat wordt gepresenteerd als een ware heldin, een vrouw die niet bang is om haar eigen weg te gaan en haar volk te beschermen.

Indrukwekkende acteerprestaties

De acteurs in deze serie zijn geweldig. Ze brengen de personages tot leven op een manier die je volledig meesleept in het verhaal. Lesliana Pereira speelt de rol van Njinga en doet dat op een indrukwekkende manier. Ze is in staat om de complexiteit van het personage over te brengen en het publiek te laten meeleven met haar verhaal. De andere acteurs zijn ook geweldig en zorgen voor een meeslepende kijkervaring.

Een visueel indrukwekkende serie

De serie is niet alleen indrukwekkend qua acteerprestaties, maar ook visueel. De kostuums en sets zijn prachtig en geven je echt het gevoel dat je terug bent in de 17e eeuw. De cinematografie is geweldig en zorgt voor prachtige beelden. De serie is ook gefilmd op locatie in Angola, waardoor het nog echter aanvoelt.

Een belangrijk stukje geschiedenis

De serie ‘African Queens Njinga’ is meer dan alleen een entertainmentserie. Het is ook een belangrijk stukje geschiedenis. De serie vertelt het verhaal van een sterke Afrikaanse vrouw die vocht voor haar volk en haar koninkrijk. Het laat zien hoe de Afrikaanse bevolking probeerde te overleven in een tijdperk van kolonialisme en hoe ze hun cultuur en tradities probeerden te behouden.

Conclusie

Als je van historische drama’s houdt, is de serie ‘African Queens Njinga’ zeker een aanrader. Het is een visueel indrukwekkende serie met geweldige acteerprestaties en een belangrijke boodschap. Het is een eerbetoon aan een echte heldin en een belangrijk stukje geschiedenis dat niet vergeten mag worden.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning