Alles Wat We Weten Over de Alien TV-Serie

De Setting en de Hoofdrol

De Alien TV-serie, een van de meest geanticipeerde projecten in de wereld van science fiction, blijft mysterieus. Eén van de eerste verrassingen is dat het daadwerkelijk zal plaatsvinden op Aarde, enkele decennia vóór de gebeurtenissen van de eerste film. FX-voorzitter John Landgraf heeft verklaard dat de show zal plaatsvinden “vlak voor het einde van deze eeuw”, wat de late jaren 2090 impliceert. Dit plaatst het tussen de prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant.

Geen Ripley

Ellen Ripley, de heldin van de Alien-franchise gespeeld door Sigourney Weaver in de eerste vier films, zal geen deel uitmaken van de show. Dit komt niet alleen omdat Ripley in de jaren 2090 nog een klein kind zou zijn, maar ook omdat Hawley haar verhaal als afgerond beschouwt.

Weyland-Yutani en de Concurrentie

De Weyland-Yutani Corporation, die altijd op de achtergrond van de franchise heeft geloerd, zal zeker referenties hebben in de Alien TV-serie. Het merendeel van de serie zal zich echter afspelen in de territoria van een andere door Hawley verzonnen onderneming. Hawley liet weten dat er concurrerende bedrijven in zijn serie zullen zijn.

De Scripts Zijn Klaar

Hoeveel afleveringen het eerste seizoen van Alien zal hebben is nooit bevestigd, maar in augustus 2022 vertelde Landgraf aan Deadline dat Hawley alle scripts voor de show al had afgeleverd.

De Hoofdrol

Met de scripts klaar, kondigde men in mei aan dat Hawley de hoofdrol voor de show had gevonden: Sydney Chandler, die eerder te zien was in ‘Don’t Worry Darling’ en de miniserie ‘Pistol’. Niets over haar karakter is onthuld, maar Hawley werkt eraan om ervoor te zorgen dat kijkers geïnteresseerd zijn in wat er met haar gebeurt, zelfs wanneer de xenomorfen niet over het scherm razen.

Blend van Horror en Actie

Landgraf heeft gezegd dat Hawley’s benadering van de Alien TV-serie is om trouw te blijven aan de ideeën en stijlen van zowel Ridley Scott’s Alien als James Cameron’s Aliens. Zijn doel is om deze show een mix te maken van “de tijdloze horror van de eerste Alien-film met de non-stop actie van de tweede.”

Ridley Scott Blijft Dominant

Ridley Scott produceert de Alien TV-serie via zijn Scott Free banner. Dit betekent echter niet dat hij verwacht dat de show de kwaliteit van zijn originele film zal overtreffen. Scott heeft eenvoudigweg gezegd: “Het zal nooit zo goed zijn als de eerste. Dat is wat ik zal zeggen.”

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning