Bose presenteert QuietComfort Ultra koptelefoon en oordopjes met ruimtelijk geluid

Bose komt met zijn nieuwste hoofdtelefoons die het gloednieuwe Immersive Audio presenteren, wat ruimtelijk geluid brengt naar alle soorten content.

Overzicht van Bose’s nieuwste innovatie

Bose heeft zijn nieuwe QuietComfort line-up niet geheim kunnen houden dankzij een lek in augustus. Maar vandaag onthulde het bedrijf officieel de QuietComfort Ultra koptelefoon en de QuietComfort Ultra oordopjes. Beide producten beschikken over Bose’s indrukwekkende actieve ruisonderdrukking (ANC) en introduceren daarnaast het bedrijf’s nieuwe Immersive Audio.

Volgens Bose maakt Immersive Audio ruimtelijk geluid “toegankelijk voor iedereen.” Dat komt omdat Bose’s interpretatie van dit luisterformaat geen gespecialiseerde content vereist. De QC Ultra apparaten leunen op virtualisatie en kunnen samenwerken met elke streamingdienst om je in de “akoestische sweet spot” te plaatsen. Dit alles met behulp van geïntegreerde componenten en nieuwe digitale signaalverwerking.

Kenmerken van Immersive Audio

Immersive Audio heeft twee modi: Stil en Beweging. Deze zijn ontworpen voor gebruik wanneer je zit of beweegt. Beweging maakt gebruik van hoofd-tracking om het geluid altijd voor je te houden. En natuurlijk kun je ervoor kiezen om Immersive Audio volledig uit te schakelen voor het standaard Bose geluid.

Tijdens een korte demonstratie met de ruimtelijke audiotechnologie op de QC Ultra koptelefoon was het duidelijk dat Bose indrukwekkende dingen kan doen zonder specifieke immersieve content. Het verschil tussen Immersive Audio en de standaard Bose afstemming was opvallend. Het geluid klonk veelzijdiger en helderder.

Vernieuwd ontwerp

De QC Ultra koptelefoon introduceert een nieuw ontwerp. Hierin zien we elementen van eerdere QuietComfort modellen en de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Een grote verandering is de hoofdband, nu met meer metaal voor een luxere uitstraling. Ook nieuw is de volumeregeling: een capacitieve touchstrip waarmee je kunt vegen om het volume aan te passen.

Batterijduur en meer

Het nieuwe Immersive Audio heeft wel invloed op de batterijduur. Met deze technologie en ANC actief, kun je rekenen op 18 uur gebruik. Zonder gaat dit omhoog naar 24 uur. Ook is er verbetering in de gesprekskwaliteit dankzij microfoons die omgevingsgeluid vanuit alle richtingen kunnen opvangen.

Wat betreft de QuietComfort Ultra oordopjes, opnieuw is Immersive Audio de grote trekpleister. Hier verwacht je vier uur batterijduur met de technologie ingeschakeld, en zes uur zonder.

De QuietComfort Ultra koptelefoon kost €429 en de QuietComfort Ultra oordopjes €299. Beide worden in oktober geleverd. De QuietComfort koptelefoon is vanaf 21 september beschikbaar voor €349.

Bose zet met deze nieuwe producten duidelijk in op een intensere luisterervaring voor zijn gebruikers. We zijn benieuwd hoe deze zich gaan meten in de markt! Bij Panda Bytes blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de technologiebranche.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning