Charlie Cox geloofde zeker dat zijn Daredevil klaar was toen Netflix de show annuleerde

Charlie Cox, ster van Daredevil: Born Again, vindt het ‘moeilijk te bevatten’ dat de show doorgaat.

Productie van “Daredevil: Born Again”

Ondanks een tijdelijke onderbreking door een staking van Hollywood-schrijvers voor een eerlijk contract, is de productie van “Daredevil: Born Again” van Marvel Studios nog steeds gepland voor release in 2024. Deze planning houdt een onderbreking van slechts zes jaar in tussen “Born Again” en het originele “Daredevil”, dat drie seizoenen liep van 2015 tot 2018.

Veel fans – en zelfs Matt Murdock / The Man Without Fear zelf, Charlie Cox – dachten dat deze onderbreking veel langer zou zijn. Charlie Cox ging er zelfs vanuit dat hij het Daredevil-pak nooit meer zou aantrekken.

Het lot van “Daredevil”

Hoewel “Daredevil” zowel bij fans als critici in de smaak viel, werd de serie een slachtoffer van de breuk tussen productiebedrijf Marvel Television en distributeur Netflix. Ook de zustershows – “Jessica Jones”, “Luke Cage”, “Iron Fist”, “The Defenders” en “The Punisher” – werden geannuleerd.

Cox besprak in 2018 zijn gevoelens over de annulering met Entertainment Weekly: “De waarheid is dat ik het gevoel had dat we nog veel verhalen te vertellen hadden, en hoewel ik het begrijp [de annulering], ben ik er erg door bedroefd […] Het is raar om te denken dat er een kans is dat ik Matt Murdock nooit meer zal spelen. Dat is een vreemd gevoel, omdat dat personage zo’n groot deel van mijn leven is geweest de afgelopen vier en een half jaar.”

Verhuizing naar Disney+

De Netflix Marvel-series zijn sindsdien verhuisd naar Disney+, de eigen streamingdienst van Marvel’s moederbedrijf. Van al deze shows is “Daredevil” de enige die tot nu toe een volledige heropleving krijgt (Jon Bernthal’s Punisher zal ook verschijnen in “Born Again”).

Tijdens Fan Expo Philadelphia 2023 bespraken Cox en zijn medester Vincent D’Onofrio (Wilson Fisk / The Kingpin) “Born Again”. Cox herhaalde het “vreemde gevoel” dat hij had na de annulering en zijn opluchting over het opnieuw kunnen spelen van Daredevil.

De toekomst van Daredevil

Charlie Cox merkte op dat hij nu 10 jaar ouder is dan toen hij voor het eerst Matt Murdock speelde. Hij onthulde dat hij in het midden van 2020 voor het eerst werd gebeld over het opnieuw oppakken van de rol. Voor die tijd was hij in het ongewisse gelaten: “Het is moeilijk te bevatten dat [‘Born Again’] gebeurt, en er was zo’n lange pauze tussendoor, waarin we geen idee hadden. Ik was ervan overtuigd dat we klaar waren, dat het nooit meer zou gebeuren, en dat het een mooie reis was zolang het duurde, maar het was voorbij.”

Marvel heeft de terugkeer van Cox voorbereid terwijl “Born Again” in de pijplijn zat. Hij maakte een cameo als Matt Murdock in “Spider-Man: No Way Home” en trok vervolgens weer het Daredevil-pak aan in “She-Hulk”.

Tijdens het panel beschreef Cox hoe de laatstgenoemde serie hem een waardevolle kans gaf om de versie van zijn personage in het Marvel Cinematic Universe te achterhalen: “Het was een kans om een versie van mijn Matt Murdock te vinden die een beetje lichter van hart was, er was meer humor bij betrokken, een beetje tongue-in-cheek, en misschien iemand die een periode van hun leven geniet waarin ze niet worden belast door de zwaarte van de wereld die in onze show aanwezig was. Dus het was als een experiment om te zien hoe goed dat zou werken.”

Wat brengt de toekomst?

Zal “Born Again” dit “experiment” voortzetten en een lichtere kant van Matt Murdock’s leven tonen, vergelijkbaar met de zonnige comic run van Mark Waid en Chris Samnee op “Daredevil”?

Cox vertelde Variety dat Daredevil “een beetje volwassener” moet zijn dan andere Marvel-personages en D’Onofrio heeft gezegd dat “Born Again” het geweld niet zal afzwakken, maar we kunnen alleen maar afwachten. Het klinkt alsof Cox gewoon dankbaar is om Daredevil weer te kunnen spelen, ongeacht de toon van het materiaal.

“Daredevil: Born Again” staat gepland voor première op Disney+ in 2024.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning