Creed III’ nu beschikbaar op Streaming

Eén van de grootste films van het jaar is nu te streamen.

Hoort u die triomfantelijke trompetten van Bill Conti in de verte? Het kan maar twee dingen betekenen. Of uw buurman is een grote fan van Rocky, of ‘Creed III’ is nu beschikbaar op streaming. Na een zeer succesvolle vertoning in de bioscoop, is de film – de derde film in de Creed-serie, en de negende in de gecombineerde Rocky en Creed-saga’s – nu te streamen op Prime Video.

Michael B. Jordan schittert opnieuw als Adonis “Donnie” Creed

Michael B. Jordan schittert opnieuw als Adonis “Donnie” Creed, de zoon van de overleden Apollo Creed en de wereldkampioen zwaargewicht. In dit deel, dat Jordan ook regisseerde, krijgt Creed bezoek van een oude vriend, Dame Anderson (Jonathan Majors), die net uit de gevangenis is vrijgelaten na een lange gevangenisstraf. Hij houdt Donnie verantwoordelijk voor zijn gevangenschap – mogelijk om goede redenen! – en hij komt zijn oude vriend zoeken in de hoop op wat hulp, en misschien wel meer.

Vergelijking met voorgaande delen in de Creed en Rocky saga’s

‘Creed III’ was niet zo goed als de eerste ‘Creed’ door Ryan Coogler – die misschien wel de beste spin-off ooit is – maar het was zeker een stap omhoog van ‘Creed II’. Het was ook opmerkelijk dat het de eerste film in de Rocky en Creed-serie was zonder een optreden van (en een grote creatieve bijdrage van) Sylvester Stallone. (Stallone werd nog wel als producent van de film vermeld, maar hij maakte verschillende boze publieke uitspraken over de hoofdproducent en rechtenhouder van de serie, Irwin Winkler, in de aanloop naar de release van ‘Creed III’.)

Regiedebuut van Michael B. Jordan

Michael B. Jordan maakt een zeer evenwichtig regiedebuut. Hij is niet zo’n flitsende filmmaker als Ryan Coogler; de bokswedstrijden in ‘Creed III’ zijn nooit zo intens of zo gedetailleerd geschoten en gechoreografeerd als die in de eerste ‘Creed’. Maar hij neemt ook enkele interessante wendingen om de beproefde elementen van de franchise te mixen, zoals de trainingsmontages en het climactische titelgevecht, dat veel impressionistischer is dan wat dan ook in een andere Rocky tot nu toe. Net als Adonis is Jordan duidelijk geïnteresseerd in het creëren van zijn eigen nalatenschap.

‘Creed III’ kijken op Prime Video

‘Creed III’ is te bekijken op Prime Video.

Rocky-verwijzingen in ‘Creed III’

Er zijn maar weinig franchises zo geobsedeerd door hun eigen verleden als de Rocky/Creed-saga. Hier is het bewijs, uit ‘Creed III’…

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning