De Beste Dolph Lundgren Films

We duiken in vijf van de beste films van Dolph Lundgren, met keuzes die variëren van voorspelbaar tot volledig onverwacht!

De indrukwekkende carrière van Dolph Lundgren

Dolph Lundgren begon zijn acteercarrière met een James Bond-film (A View to a Kill) in 1985, snel gevolgd door Rocky IV en vervolgens een reeks actiefilms. Met een carrière die vijf decennia omspant, heeft de man meer dan 100 rollen gehad, waarvan slechts zeven in televisieseries, wat hem tot een zeer drukke filmacteur maakt. Het kiezen van zijn vijf beste films is als het kiezen van je favoriete kind. Daarom volgen hier vijf van zijn beste films, die deel uitmaken van een steeds veranderende lijst van favorieten.

The Punisher (1989)

Een interessante benadering van The Punisher waarin Lundgren de rol speelt van Frank Castle, vol duisternis, kwelling en geweld, maar met een zachtere kant die langzaam aan het licht komt. De eindstrijd in het huis van Lady Tanaka is elke keer weer geweldig als de film wordt vertoond of opgezet. We hebben al 4 keer een Frank Castle op het scherm gezien, en hij bracht een van de duisterste, somberste versies, een die niet terugschrok voor de grimmigheid van het bronmateriaal. Dit is de vroege Lundgren, en hij toont belofte, door kijkers een duistere held te geven, een anti-held die eigenlijk een vervolg had moeten krijgen.

Showdown in Little Tokyo (1991)

Misschien niet de beste film ooit, maar Showdown in Little Tokyo haalt deze lijst omdat het plezierig is en het Lundgren in staat stelt om een beetje plezier te hebben met zijn rol. Het geeft hem volop gevechtsactie, hier en daar wat grappige regels, en een misdaadbestrijdende partner gespeeld door Brandon Lee. De film heeft veel te bieden en Lundgren doet het goed, hij toont dat hij gevoel heeft voor komische timing, zijn eigen kan houden in gevechten tegen grote tegenstanders, en kan serieus blijven in enkele zeer eigenaardige scènes. De belangrijkste reden dat deze film hier op de lijst staat, is dat het gewoon leuk is! En soms is plezier alles wat je nodig hebt.

Universal Soldier (1992)

Zijn volgende film bracht hem tegenover Jean-Claude Van Damme in een gewelddadige, grimmige sciencefictionfilm die voor sommigen uit het niets leek te komen en voor anderen een goede keuze leek. Hier verandert Lundgren in een slechterik en krijgt hij de kans om een meedogenloos personage te spelen dat wetenschappelijk is verbeterd, waardoor hij extra kracht en capaciteiten krijgt. Zijn confrontatie met JCVD in de supermarkt is geweldig en laat zien dat hij de slechterik kan aanzetten en er plezier in kan hebben. Voor de meeste mensen stond hij bekend als de schurk, maar in 1992 kenden mensen hem als de held, dus deze terugkeer naar het kwaad is een vermakelijke kijkervaring.

Don’t Kill It (2016)

Mogelijk een controversiële keuze, Don’t Kill It combineert actie, horror en komedie en Lundgren verschijnt als een uitgebluste demonenjager die meer geïnteresseerd lijkt in het vinden van zijn volgende drankje dan in het vangen van demonen. Uiteraard krijgt zijn personage een verlossend verhaal en Lundgren geeft een uitvoering met meer nuance dan je zou verwachten in een demonenjagende horrorkomedie. Dit werd snel gevolgd door een andere leuke horrorkomedie, Welcome to Willits, waarin hij meer een “Lundgren”-type rol speelt.

Creed II (2018)

Sommigen zouden Rocky IV boven Creed II kiezen, maar Creed II heeft een complexere rol voor Lundgren. Ja, het is hetzelfde personage, maar in Rocky IV werd het personage Ivan Drago gespeeld als een eendimensionale man, die was getraind en geconditioneerd om gevechten voor zijn land te winnen, ongeacht de uitkomst. In Creed II is de rol van Drago die van een oudere man die nog steeds wil winnen, maar deze keer via zijn zoon.

Dolph Lundgren’s toekomstige projecten

Hoewel Dolph onlangs een strijd tegen kanker buiten het scherm heeft gevoerd, lijkt hij het erg goed te doen. Hij zal dit jaar te zien zijn in zowel The Expendables 4 als Aquaman and the Lost Kingdom. Hopelijk kunnen we in de komende jaren uitkijken naar nog veel meer actiefilms met Lundgren.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning