De Beste Films en TV-shows van Taylor Kitsch

Van Hollywood’s belofte tot onmisbaar talent

Taylor Kitsch leek er in de late jaren 2000 op gericht de nieuwe ster van Hollywood te worden. Met rollen in uiteenlopende films en tv-series heeft hij zich ontpopt tot een acteur van formaat. In deze uitgebreide gids nemen we je mee langs de hoogtepunten van zijn carrière en laten we je zien waar je zijn beste werk kunt bekijken.

Painkiller (2023)

Onder leiding van Richard Sackler (Matthew Broderick) ontwikkelt en distribueert Purdue Pharmaceuticals een krachtig pijnmedicijn genaamd OxyContin, dat een zeer verslavende, dodelijke en verwoestende invloed blijkt te hebben op miljoenen mensen. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch tv-shows is: Geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Peter Berg (die heeft onthuld dat hij een persoonlijke band heeft met de drug die centraal staat), is Painkiller een zesdelige Netflix originele serie die de bijdrage van Purdue aan de opioïde epidemie dramatiseert, verteld vanuit meerdere perspectieven – zoals een monteur en gezinsman gespeeld door Taylor Kitsch die alles verliest wat hij liefheeft door verslaving. Stream Painkiller op Netflix.

Friday Night Lights (2006-2011)

Een toegewijde hoofdcoach (Kyle Chandler) worstelt met zijn eigen persoonlijke problemen terwijl hij zijn top-ranking middelbare school voetbalteam – de trots van zijn Texaanse stad – naar grootsheid leidt. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch tv-shows is: Jaren voordat ze samenwerkten aan Painkiller, werkte Taylor Kitsch samen met uitvoerend producent Peter Berg als onderdeel van de cast van Friday Night Lights (in de rol van Dillon Panthers’ fullback/running back Tim Riggins) in deze hitserie gebaseerd op een film met dezelfde naam die Berg ook in 2004 regisseerde. Stream Friday Night Lights op Netflix. Stream Friday Night Lights op Hulu. Stream Friday Night Lights op Amazon Prime. Koop Friday Night Lights op Blu-ray op Amazon.

Lone Survivor (2013)

Een Navy SEAL (Mark Wahlberg) en zijn team (Taylor Kitsch, Emile Hirsch en Ben Foster) gaan op zoek naar een gezochte Taliban-leider, dood of levend, maar komen in conflict met meerdere gewapende tegenstanders in een angstaanjagend gevecht voor hun leven in Afghanistan van 2005. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Na het einde van Friday Night Lights castte regisseur Berg Kitsch als de in het echt overleden Amerikaanse marineofficier Michael Murphy in Lone Survivor – een film die een brute weergave van oorlog laat zien, gebaseerd op de tragische ervaring van Marcus Luttrell, die de rest van zijn eenheid verloor tijdens Operatie Red Wings. Huur of koop Lone Survivor op Amazon. Koop Lone Survivor op Blu-ray op Amazon.

Snakes On A Plane (2006)

Een FBI-agent (Samuel L. Jackson) begeleidt een moordgetuige (Nathan Phillips) op een vlucht van Hawaï naar Los Angeles, waar hij moet getuigen tegen een beruchte gangster (Byron Lawson) – zich er niet van bewust dat deze crimineel een aanval op hun vliegtuig heeft georkestreerd door een zwerm giftige slangen op de passagiers los te laten. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Slechts enkele maanden voor de première van Friday Night Lights, speelde Taylor Kitsch een man die samen met zijn vriendin (gespeeld door Samantha McLeod) ten prooi valt aan glibberige vijanden terwijl ze 30.000 voet boven de grond zijn in Snakes on a Plane. De film is een heerlijk campy, cultfavoriete horror-komedie van regisseur David R. Ellis. Stream Snakes On A Plane op Max. Huur of koop Snakes On A Plane op Amazon. Koop Snakes on a Plane op Blu-ray op Amazon.

John Carter (2012)

Een voormalige veteraan van de Burgeroorlog (Taylor Kitsch) wordt mysterieus getransporteerd naar een verre planeet waar hij gedwongen wordt om deel te nemen aan barbaarse uitdagingen en te hulp te schieten bij een wanhopige koninklijke figuur. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Taylor Kitsch’s eerste grote hoofdrol in een film na Friday Night Lights was het spelen van de titulaire, vreemde held uit Disney’s John Carter. De film is een bewerking door co-schrijver/regisseur Andrew Stanton van het baanbrekende sciencefictionverhaal “A Princess of Mars” van Edgar Rice Burroughs. De film was een kritische en commerciële mislukking bij de release, maar wordt tegenwoordig door velen beschouwd als een onderschatte epische film, waarvoor de acteur Netflix bedankt. Stream John Carter op Disney+. Huur of koop John Carter op Amazon. Koop John Carter op Blu-ray op Amazon.

The Grand Seduction (2013)

Om een contract te bemachtigen om een fabriek op te richten in zijn worstelende vissersdorp in Newfoundland, roept een oudere inwoner (Brendan Gleeson) de hulp in van zijn medeburgers om een jonge, nietsvermoedende arts die onlangs is aangekomen (Taylor Kitsch) over te halen om zich permanent in de stad te vestigen. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Na een reeks teleurstellende grote projecten richtte Taylor Kitsch zijn aandacht op kleinere films, zoals The Grand Seduction – een grappige en charmante Engelstalige update van een Frans-Canadese satire van tien jaar eerder genaamd La Grande Séduction, geregisseerd door Don McKellar. Stream The Grand Seduction op Amazon Prime. Koop The Grand Seduction op Blu-ray op Amazon.

The Normal Heart (2014)

Terwijl de aidsepidemie begint te stijgen in New York City, vormt een groep homoseksuele activisten een alliantie met medische professionals en strijden ze om bewustwording van de dodelijke crisis in de vroege jaren 1980 te vergroten. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Taylor Kitsch schittert naast een indrukwekkende ensemblecast die onder andere Mark Ruffalo en Julia Roberts bevat. Hij speelt Bruce Niles, een fictief personage geïnspireerd op het echte leven van homorechtenactivist Paul Graham Popham, in het HBO-origineel van scenarioschrijver en regisseur Ryan Murphy, gebaseerd op het bekroonde toneelstuk van Larry Kramer. Het won de Emmy voor beste televisiefilm. Stream The Normal Heart op Max. Huur of koop The Normal Heart op Amazon. Koop The Normal Heart op Blu-ray op Amazon.

Only The Brave (2017)

Nadat hij de goedkeuring van zijn team heeft verdiend om gepromoveerd te worden van “Type 2” brandweerlieden tot frontlinie “Hotshots”, wordt een brandweercommandant (Josh Brolin) en zijn team tot het uiterste gedreven wanneer een bosbrand van historische omvang hun stad in 2013 in Arizona bedreigt. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: In nog een andere film gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt Taylor Kitsch de in het echt overleden brandweerman Christopher MacKenzie in Only the Brave – een spannend en inspirerend verhaal over de ontwikkeling en heldhaftigheid van de Granite Mountain Hotshots, geregisseerd door Joseph Kosinski, de regisseur van Top Gun: Maverick. Huur of koop Only The Brave op Amazon. Koop Only The Brave op Blu-ray op Amazon.

Waco (2018)

Nadat ze onder verdenking vallen van illegale vuurwapenhandel door de ATF, verzet een fanatieke religieuze groep zich en slaat ze gewelddadig terug, waardoor de FBI een belegering op het cultusgebouw in Texas begint die 51 dagen duurt in 1993. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch tv-shows is: Taylor Kitsch levert een van de meest geprezen en toegewijde optredens van zijn carrière als leider van de Branch-Davidians, David Koresh, in de schokkende, zesdelige true crime limited serie Waco van Drew en John Erick Dowdle, die later een vervolgserie genaamd Waco: The Aftermath zou voortbrengen in 2023. Stream Waco op Paramount+. Stream Waco op Showtime. Huur of koop Waco op Amazon.

21 Bridges (2019)

Een toegewijde, maar in diskrediet geraakte politiedetective van New York City (Chadwick Boseman) neemt wanhopige maatregelen om een ​​paar beruchte, dodelijke criminelen (Taylor Kitsch en Stephan James) te vangen door elke uitgang van het eiland Manhattan af te sluiten om elke vorm van ontsnapping te voorkomen. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch-films is: Taylor Kitsch laat zijn duistere kant zien in een andere schurkenrol in 21 Bridges – een high-concept actiethriller die ook wordt geproduceerd door Boseman, samen met zijn regisseurs van Avengers: Infinity en Endgame, Joe en Anthony Russo. Huur of koop 21 Bridges op Amazon. Koop 21 Bridges op Blu-ray op Amazon.

The Defeated (2020)

Een Amerikaanse politieagent (Taylor Kitsch) arriveert in het naoorlogse Berlijn om zijn vermiste broer (Logan Marshall-Green) op te sporen en een broodnodige wetshandhavingsunit op te zetten in de anarchistische stad, waar hij ook moet omgaan met een meedogenloze gangster. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch tv-shows is: Taylor Kitsch compenseert zijn slechte gedrag in 21 Bridges door iemand aan de goede kant van de wet te spelen als de hoofdrolspeler van The Defeated – een intrigerende historische beperkte serie die oorspronkelijk voor de Duitse televisie werd geproduceerd voordat deze werd overgenomen door Netflix. Stream The Defeated op Netflix.

The Terminal List (2022)

Na een hinderlaag te hebben overleefd waarbij de rest van zijn peloton omkwam, begint een getraumatiseerde voormalige Navy SEAL (Chris Pratt) te vermoeden dat hij het doelwit is van een samenzwering die zijn leven en dat van zijn geliefden bedreigt. Waarom dit een van de beste Taylor Kitsch tv-shows is: Bijna een decennium na het spelen van een Navy SEAL in Lone Survivor, speelt Taylor Kitsch opnieuw een personage met de naam Ben Edwards, die naar verluidt het middelpunt zal zijn van een prequel spin-off van The Terminal List – de populaire actieserie van Amazon Prime, gebaseerd op een reeks romans van Jack Carr. Stream The Terminal List op Amazon Prime.

Toekomstige Projecten

Als je na deze binge nog steeds geen genoeg kunt krijgen van Taylor Kitsch, houd dan zijn aankomende projecten in de gaten. Volgens Tudum werkt hij opnieuw samen met Netflix voor een nieuwe historische miniserie genaamd American Primeval en vertelde hij Variety in 2018 dat hij bezig is met het ontwikkelen van een eigen film die zijn debuut als schrijver en regisseur op speelfilmlengte zou zijn. Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws en de meest boeiende inzichten in de entertainmentwereld bij Panda Bytes. Sluit je aan bij onze gemeenschap en mis nooit meer een beat in de digitale wereld!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning