De Beste Films van Keegan-Michael Key, Gerangschikt

Keegan Michael-Key is een charismatische en getalenteerde komiek die eerst bekendheid verwierf naast Jordan Peele in de sketch-serie Key & Peele. Vandaag delen we onze lijst van de beste rollen van Keegan-Michael Key in films, gerangschikt op basis van hun impact, populariteit en kritische ontvangst.

10. Hotel Transylvania 2 - Sony Pictures

Keegan Michael-Key sloot zich aan bij een schitterende cast met sterren zoals Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez en David Spade toen hij de stem insprak van Murray de mummie in de geanimeerde monsterkomedie Hotel Transylvania 2 uit 2015. De film volgt de vampier Mavis en haar menselijke echtgenoot Johnny terwijl ze hun jonge dhampir-zoon Dennis opvoeden. Key nam de rol van Murray over van CeeLo Green en sprak het personage in voor Hotel Transylvania 3: Summer Vacation en Hotel Transylvania: Transformania.

9. Don't Think Twice - The Film Arcade

In de dramedy Don’t Think Twice uit 2016 speelt Key een lid van een gevierde improv-groep uit New York City die het groot maakt nadat hij de show steelt tijdens een voorstelling. Deze film had zijn wereldpremière op South by Southwest en werd bejubeld om zijn scherpe komedie, geestige scenario en sterke acteerprestaties

8. De Lego Film - Warner Bros. Pictures

De geliefde speelgoedlijn kreeg een filmversie met de geanimeerde avonturenkomedie De Lego Film uit 2014. Key voorziet de stem van Emmet’s bouwvakker-collega Wally, samen met Dave Franco en Jake Johnson. De Lego Film verdiende meer dan $468 miljoen aan de box office en kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Originele Lied.

7. De Leeuwenkoning - Walt Disney Studios Motion Pictures

Jon Favreau regisseerde het visueel verbluffende muzikale drama De Leeuwenkoning uit 2019, een remake van de geliefde Disney-klassieker uit de jaren ’90. In de met sterren bezaaide aanpassing spreekt Keegan Michael-Key de stem in van Kamari, een van de hyena’s die zich bij Scar voegt om Mufasa te elimineren en de Pride Lands over te nemen

6. De Super Mario Bros. Film - Universal Pictures

De geanimeerde avonturenkomedie De Super Mario Bros. Film uit 2023 nam de wereld met storm en werd een gigantisch blockbuster-triumf. Key is innemend als de avontuurlijke bewoner van Mushroom Kingdom, Toad, en voegt zich bij een fenomenale ensemble-cast met onder andere Charlie Day, Jack Black en Anya Taylor-Joy.

5. Keanu - Warner Bros. Pictures

Keegan Michael-Key werkte opnieuw samen met zijn partner-in-crime en frequente medewerker Jordan Peele in de buddy-actiekomedie Keanu uit 2016. Hun heerlijke chemie was volop te zien in de komedie, die hun speelse en excentrieke humor toonde.

4. Jingle Jangle: A Christmas Journey - Netflix

In de kerstfantasiemusical Jingle Jangle: A Christmas Story uit 2020 vertelt het betoverende verhaal van de briljante speelgoedmaker en uitvinder Jeronicus Jangle. Key toont zijn duivelse kant wanneer hij de rol van de sluwe schurk Gustafson op zich neemt.

3. Wendell & Wild - Netflix

De regisseur van The Nightmare Before Christmas, Henry Selick, stuurde de stop-motion geanimeerde horror-komedie Wendell & Wild uit 2022. Keegan Michael-Key en Jordan Peele vertolken de berekenende demonbroers uit de titel die erin slagen om de koppige dertienjarige Kat Elliot te overtuigen om hen naar het heilige Land van de Levenden te roepen.

2. Dolemite Is My Name - Netflix

In de biografische komedie Dolemite Is My Name uit 2019, die het leven van komediepionier Rudy Ray Moore volgt, verschijnt Keegan Michael-Key als toneelschrijver Jerry Jones, die met tegenzin instemt om met Moore samen te werken en het scenario voor de misdaadkomedie uit 1975 te schrijven.

1. Toy Story 4 - Walt Disney Studios Motion Pictures

In het met een Oscar bekroonde Pixar-animatiedrama Toy Story 4 uit 2019 volgen we opnieuw de geliefde vrienden Woody en Buzz Lightyear. De nieuwste aflevering in de baanbrekende filmreeks introduceerde het publiek aan nieuwe personages zoals Forky, Ducky en Bunny, met Keegan Michael-Key en Jordan Peele die de laatste twee nieuwkomers van het carnavalspeelgoed inspreken.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning