De Beste Films van Salma Hayek, Gerangschikt

Een Reis door de Hoogtepunten van de Carrière en Filmografie van Salma Hayek

Salma Hayek is een A-List actrice/producent en heeft meer dan tweeënhalf decennium lang een internationale supersterstatus. Ze heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor haar rollen in meer dan 80 filmcredits, inclusief het ontvangen van een ster op de Hollywood Walk of Fame in 2021. De Mexicaans-Libanese actrice heeft vele stereotypen doorbroken in Hollywood en heeft geschitterd in talloze gedenkwaardige films gedurende haar indrukwekkende carrière. Ze heeft zich nooit beperkt tot een specifiek genre. Hayek heeft meegespeeld in drama’s, komedies, biografieën, actiefilms, sciencefiction, stemacteerwerk en meer. Bijgewerkt op 21 augustus 2023: Deze lijst is geüpdatet door Amira Abdel-Fadil met nog meer geweldige films van Salma Hayek. Hoewel haar personages breed en divers zijn, zul je Hayek vaak zien schitteren als sterke, zelfstandige vrouwen. Ze staat ook bekend om haar verleidelijke, diepe stem en is vele jaren achtereen uitgeroepen tot een van de mooiste mensen ter wereld in talloze peilingen. Hayeks werk omvat ook terugkerende televisierollen in de series Ugly Betty en 30 Rock. Ze is zelfs filantroop en heeft aan veel liefdadige doelen over de hele wereld gedoneerd. Waar ze echter het meest bekend om staat, is haar filmcarrière. Ze heeft naast tientallen elite acteurs en actrices gespeeld en is altijd opvallend aanwezig geweest, ongeacht de rol die ze speelt. Hier zijn de beste films van Salma Hayek.

 1. The Hitman’s Bodyguard (2017)

In The Hitman’s Bodyguard vertolkt Hayek de rol van Sonia Kincaid, de vrouw van Darius Kincaid, een van ‘s werelds beruchtste huurmoordenaars. Darius en Michael Bryce (een succesvolle privé-bodyguard die het moeilijk heeft dankzij Kincaid) worden gedwongen samen te werken om een gemeenschappelijke vijand te stoppen. Deze leuke actiekomedie heeft ook Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Gary Oldman in de hoofdrollen. Een vervolg verscheen in 2021.

 1. Fools Rush In (1997)

In Fools Rush In speelt Hayek Isabel Fuentes, een vrijgevochten Mexicaans-Amerikaanse fotograaf, die na een onenightstand met Alex Whitman (gespeeld door Friends-ster Matthew Perry) zwanger wordt van zijn kind. Deze romantische komedie gaat in op de verschillen tussen de culturen, carrières en persoonlijkheden van de personages, terwijl ze uitzoeken of ze echt een toekomst samen hebben of alleen bij elkaar zijn vanwege Isabel’s zwangerschap.

 1. Here Comes The Boom (2012)

In deze komische en actiesportdrama uit 2012 spelen Salma Hayek en Kevin James tegenover elkaar. Wanneer een onverschillige leraar die niet dol is op het onderwijssysteem hoort dat de middelbare school waar hij lesgeeft de leerlingen zal beroven van buitenschoolse activiteiten, vindt hij een reden om op de meest ongebruikelijke manier op te staan voor zijn leerlingen. De voormalige getalenteerde en sterke worstelaar hoort dat MMA-vechters goed geld kunnen verdienen. Geïnspireerd door het idee keert hij terug naar de ring om zijn studenten de beste schoolervaring te geven die ze kunnen hebben door te proberen geld in te zamelen. Here Comes The Boom is een innemend en vermakelijk verhaal over een man die ver gaat voor zijn leerlingen. Hij is niet alleen de held van de school, maar hij hofmakerijt ook de schoolverpleegster (oftewel Salma Hayek) in dit hilarische plot.

 1. Across the Universe (2007)

Een prachtige eerbetoon aan de nummers van The Beatles. De plot van Across the Universe en de personages zijn gebaseerd op de teksten van veel van de beroemdste nummers van The Beatles. Hayek verschijnt als een van de Bang Bang Shoot Shoot-verpleegsters (alle vijf) en zingt achtergrondzang bij het nummer “Happiness Is a Warm Gun” in een cameo-optreden. De film heeft Evan Rachel Wood, Jim Sturgess en Joe Anderson in de hoofdrollen en is een waardevolle musical.

 1. Traffic (2000)

Het kritisch en commercieel geprezen Traffic is gebaseerd op drie verschillende verhalen die de illegale drugshandel vanuit het perspectief van talloze personages onderzoeken. Hayek speelt Rosario, een glamoureuze minnares van de drugsbaron van Juárez, in een cameo-rol. De film had ambitieuze doelen door zeer realistisch en gedetailleerd te willen zijn, terwijl de getalenteerde cast de tijd kreeg om een genuanceerd verhaal te vertellen zonder het publiek te beoordelen of te preken. Bekijk de ensemblecast: Don Cheadle, Benicio Del Toro, Michael Douglas, Erika Christensen, Luis Guzman, Dennis Quaid, Catherine Zeta-Jones, Topher Grace, James Brolin en Benjamin Bratt.

 1. Time Code (2000)

Met Salma Hayek, Jeanne Tripplehorn en Stellan Skarsgård in de hoofdrollen, is Time Code een minder bekende film die is opgenomen met vier verschillende camera’s en wordt weergegeven op een scherm dat in vieren is gesplitst. Elke tijdslijn heeft een verhaal, maar ze zijn allemaal met elkaar verweven. Bij herhaalde kijkbeurten wordt het verhaal duidelijker en samenhangender. De stijlvol gedurfde film belicht het leven van vier individuen die worden beïnvloed door liefde, ontrouw en verborgen motieven. Rose, een aspirant-actrice, probeert Alex, haar filmmaker-vriend, ervan te overtuigen haar een screentest te geven. Ondertussen heeft ze een vriendin en heeft Alex een vrouw die beiden achter hun affaire komen. Hoe reageert elke persoon en wat zal hun lot zijn?

 1. Bandidas (2006)

Salma Hayek en Penélope Cruz bundelen hun krachten om een Mexicaans duo te vormen dat banken berooft in Bandidas, een Western actiekomedie die zich afspeelt in de jaren 1890. Salma vertolkt Sara Sandoval, een welgestelde en hoogopgeleide vrouw. Wanneer haar vader wordt vermoord, gaat ze op wraak uit en steelt ze land terug voor de arme Mexicanen van wie het land was afgenomen door Baron Tyler Jackson (Dwight Yoakam). In Bandidas maak je deel uit van een leuk avontuur dat twee stoere en humoristische Mexicaanse vrouwen samenbrengt om hun persoonlijke tragedies te boven te komen.

 1. Savages (2012)

In Savages, geregisseerd door Oliver Stone, is Hayek Elena “La Reina” Sánchez, een Mexicaanse kartelleider die probeert om een populaire cannabisonderneming in Californië tot een partnerschap met hen te dwingen. Deze actievolle drama escaleert in een rommelige en gewelddadige strijd tussen de twee kanten, die proberen elkaar af te troeven en te slim af te zijn.

 1. Once Upon a Time in Mexico (2003)

Once Upon a Time in Mexico staat bekend als de opvolger van Desperado en is de derde en laatste film in de “Mexico”-trilogie van Robert Rodriguez. Hayek herneemt haar rol als Carolina, de vrouw van “El Mariachi,” gespeeld door Antonio Banderas. Deze film heeft een indrukwekkende groep bekende namen: Johnny Depp, Mickey Rourke, Eva Mendez, Danny Trejo, Enrique Iglesias, Cheech Marin en Willem Dafoe maken deel uit van een all-star cast. Deze film is nog over-the-top dan de eerste twee in de franchise.

 1. Eternals (2021)

Hayek voegde zich bij het Marvel Cinematic Universe in Eternals. Ze speelde Ajax, de leider van het team. In de stripboeken is Ajax traditioneel een man, maar regisseur Chloe Zhao heeft wijselijk de rol omgedraaid en Hayek gecast, wat een meesterzet is. Ze straalt gezag uit, maar heeft ook een gevoel van gratie. Ze straalt de kracht uit die het publiek doet geloven dat zij de leider van dit team is, maar ook een warme verzorgende energie die haar tot de moederfiguur van deze groep helden maakt. Hoewel het teleurstellend is dat het personage van Hayek vroeg in de film wordt gedood, laten de scènes die ze heeft laten zien zien wat voor geweldige actrice ze is en hoeveel actiefilms haar onderbenut hebben. Hopelijk krijgt Hayek de kans om tijdens deze Multiverse Saga in enige hoedanigheid terug te keren naar de franchise.

 1. From Dusk till Dawn (1996)

From Dusk till Dawn is een film die halverwege van genre verandert. Wat begint als een realistische misdaadthriller over twee huurmoordenaars die een familie kidnappen om veilig Mexico te bereiken, verandert uiteindelijk in een over-the-top horroractiekomedie wanneer blijkt dat de bar waar ze schuilen wordt gerund door vampiers. De verschuiving in het verhaal komt dankzij Salma Hayek als Santanico Pandemonium, een exotische danseres die als eerste verandert in een vampier. Haar danssequentie is het showstopper-nummer van de film, een die elke bioscoopbezoeker boeit. Minimale dialoog is nodig om indruk te maken, aangezien Hayek de film praktisch steelt.

 1. Beatriz At Dinner (2017)

In Beatriz At Dinner speelt Salma Hayek als een masseuse en holistische genezer die kankerpatiënten helpt. Ze heeft ook rijke cliënten. Wanneer een reeks gebeurtenissen plaatsvindt en ze wordt uitgenodigd voor een diner van een van haar cliënten, beginnen ongemakkelijke verhalen zich te ontvouwen. Beatriz is een Mexicaanse immigrant met percepties en meningen over de wereld die sterk verschillen van die van de mensen aan tafel, vooral een miljardair genaamd Doug. Ze daagt hem uit terwijl ze praten over politiek, mensen, dieren en hebzucht, waardoor de verschillen in klasse worden belicht. Het botsen van culturen, levensstijlen en perspectieven leidt tot een boeiende en donkere verhaallijn met een intrigerend en open einde. Beatriz At Dinner is ongetwijfeld een van Hayeks meest serieuze rollen

 1. Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Hayek hernam haar rol als Kitty Soft Paws in Puss in Boots: The Last Wish. Terwijl Hayek deze rol al speelde in Puss in Boots uit 2011, is de sequel een veel betere film. Als voormalige partner en liefdesinteresse van Puss in Boots is Kitty Softpaws een capabele vechter en een gelijke aan de beroemde held. Hayek laat dit personage opvallen in een ensemble vol geweldige stemrollen en in een vervolg dat alle verwachtingen overtrof.

 1. Desperado (1995)

In de rol die Salma Hayek bij de meeste fans bekendheid gaf, speelt Hayek Carolina, de eigenaar van de no-nonsense boekenwinkel die El Mariachi (Antonio Banderas) helpt te midden van zijn strijd tegen Bucho en zijn bende. Desperado was een hit die niet alleen de carrière van Salma buiten Mexico lanceerde, maar ook Antonio Banderas tot leading man-status bracht.

 1. Frida (2002)

Een passieproject van Hayek over de geprezen Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo werd een van haar beroemdste rollen. Frida werd ook haar meest bekroonde rol: genomineerd voor 46 prijzen wereldwijd. Visueel prachtig en eerlijk vertolkt, heeft Salma Hayek duidelijk haar hart en ziel in deze rol gelegd. Ze werd zelfs genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe voor Beste Actrice…

Bij Panda Bytes zijn we toegewijd om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws en inzichten uit de wereld van films, series, technologie en games. Met diepgaande recensies, boeiende artikelen en relevante updates biedt Panda Bytes een dynamische mix van inhoud voor moderne media- en technologie-enthousiastelingen. Sluit u vandaag nog aan bij onze groeiende gemeenschap en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze snel evoluerende industrieën.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning