De Beste Westerns op Netflix om Nu te Bekijken

Van originele films tot oudere klassiekers, dit zijn absoluut de beste westernfilms die je nu op Netflix kunt streamen.

Diepgeworteld in Avontuur: De Magie van Westerns

Westerns doordrenken ons met gevoelens van groot avontuur. Ze voeren ons mee naar een tijd waarin het Noord-Amerikaanse continent nog wild en vrij was, en het enige dat tussen jou en de strop van de beul stond, was je vernuft en de betrouwbare zesschot op je heup. Cowboys en veedieven, scherpschutters en bandieten, het Wilde Westen had elke crimineel van hier tot Tijuana die elkaar op het middaguur trotseerden. Netflix heeft een ongelooflijke selectie van films in het westerngenre.

Onontdekte Parel: Legends of the Fall

Een van de onderschatte maar klassieke westernfilms op Netflix is Legends of the Fall, een opmerkelijke historische epos dat bekend staat om zijn studie van de Westerse geschiedenis en zijn enorme reikwijdte. Niet echt een traditionele western, maar de film biedt toch een brede blik op de evolutie van Montana door de eeuwwisseling, Wereldoorlog I, de drooglegging en zelfs het aanbreken van de jaren ’60.

Unieke Vertelling: The Mule

Het is een beetje pijnlijk om Clint Eastwood op hoge leeftijd in films te zien waar hij zo macho en cool is dat vrouwen met hem een trio willen en gangsters en scherpschutters bang voor hem zijn, zelfs al lijkt hij op een vogelverschrikker. Desondanks kan je The Mule op twee verschillende manieren bekijken — oprecht, als een melodramatische en sentimentele studie van Eastwood die zijn hardere conservatieve neigingen afschudt voor een empathische karakterstudie van universele menselijkheid aan de Mexicaanse grens; of ironisch, als een hilarisch gênant portret van een narcist die zichzelf nog steeds als een held beschouwt.

Moderne Wending: Concrete Cowboy

Een van de vele Netflix Original Films van de afgelopen jaren die flirt met westerse mythologieën maar deze overstijgt op vreemde, moderne manieren, is Concrete Cowboy. De film is gesitueerd in de real-life omgeving van de stedelijke cowboys in Noord-Philadelphia, mensen van kleur die vanaf de jaren ’80 door de straten reden, zoals de Fletcher Street Urban Riding Club.

Vergeten Juweel: In the Valley of Violence

In the Valley of Violence is een unieke, vermakelijke maar bloederige western. Deze film wordt gekenmerkt door het indrukwekkende acteerwerk van Ethan Hawke, die een klassieke westerse zwerver speelt, op pad naar Mexico met zijn trouwe hond. De cinematografie is adembenemend en het plot is doordrenkt met onvoorspelbare wendingen, die het publiek op het puntje van hun stoel houdt. Ongetwijfeld is dit een cinematografisch meesterwerk dat de sfeer van de oude wild west perfect weet vast te leggen.

Unieke Perspectieven: The Highwaymen

The Highwaymen biedt een intrigerende kijk op het beruchte verhaal van Bonnie & Clyde, maar dan vanuit een uniek, fris perspectief. Deze boeiende film begint vlak nadat het beruchte duo Bonnie en Clyde op spectaculaire wijze uit de gevangenis ontsnapt zijn. We worden meegenomen op een spannend avontuur, gevuld met jacht, achtervolging en onthulling, wat een vernieuwende draai geeft aan dit historische misdaadverhaal.

Energieke Vernieuwing: The Harder They Fall

The Harder They Fall is een actievol, modern westers avontuur, bevolkt door een sterrencast. In de film gaat Jonathan Majors de confrontatie aan met Idris Elba in een intens verhaal over wraak, rebellie en vrijheid. In deze vernieuwende benadering van het western genre zien we felle gevechten, dramatische wendingen en scherpe dialogen, aangevuld met een onvergetelijke soundtrack. Dit alles maakt “The Harder They Fall” een must-see voor elke filmliefhebber.

Ontroerende Documentaire: My Heroes Were Cowboys

My Heroes Were Cowboys is een uitzonderlijk prachtige documentaire die door elke liefhebber van westerncinema gezien moet worden. Deze film neemt ons mee op de inspirerende levensreis van paardentrainer Robin Wiltshire, een individu wiens passie en toewijding voor zijn vak ontroerend en bewonderenswaardig is. Het is een diep ontroerende weergave van vastberadenheid, liefde voor de natuur, en de onbreekbare band tussen mens en dier.

Postmoderne Wending: The Power of the Dog

The Power of the Dog is een unieke, postmoderne western en een psychologisch drama dat zich afspeelt in het Montana van de jaren ’20. De film biedt een totaal nieuwe kijk op het westerngenre, waarbij klassieke elementen worden vermengd met diepe psychologische onderzoeken naar de personages. Het resultaat is een gelaagd en fascinerend verhaal dat de kijker in zijn greep houdt, terwijl het de ongerepte landschappen en ruige levensstijl van het historische Westen tot leven brengt.

Excentrieke Vindingrijkheid: The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs is een beetje een vreemde eend in de bijt in de wereld van westerns. Deze film van de Coen Brothers is een verzameling van zes losstaande verhalen, allemaal met een eigen twist op het westerngenre. Van een zingende cowboy tot een prospector die naar goud zoekt, elk verhaal biedt een uniek perspectief op het leven in het Wilde Westen.

Afsluiting

Zo, dat zijn de absoluut beste westerns die je nu op Netflix kunt streamen. Van oudere klassiekers tot moderne originelen, deze films belichamen het hart en de ziel van het westerngenre. Elk heeft zijn unieke stempel gedrukt op het genre en biedt de kijker een onvergetelijke kijkervaring. Dus pak je popcorn en dompel jezelf onder in het wilde, wilde westen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning