De film Edge of Tomorrow, is momenteel te zien is op HBO Max.

Als je op zoek bent naar een actiefilm vol spanning en avontuur, dan moet je zeker Edge of Tomorrow kijken, een film die momenteel te zien is op HBO. Edge of Tomorrow is een sciencefictionfilm uit 2014, geregisseerd door Doug Liman en gebaseerd op de roman All You Need Is Kill van Hiroshi Sakurazaka. De film speelt zich af in de nabije toekomst, waarin de mensheid strijdt tegen buitenaardse wezens die bekend staan als “Mimics”.

Tom Cruise speelt de hoofdrol van William “Bill” Cage, een public relations-officier van het Amerikaanse leger. Hij wordt tegen zijn wil in de frontlinie geplaatst en vecht daar tegen de Mimics. Maar dan gebeurt er iets onverwachts: hij wordt gedood door een Mimic, maar wordt vervolgens wakker op dezelfde dag, in een tijdlus die hem steeds opnieuw laat terugkeren naar het begin van de dag waarop hij stierf. Elke keer dat hij sterft, begint hij opnieuw, tot hij samenwerkt met Sergeant Rita Vrataski (Emily Blunt), een legendarische soldaat die hem kan helpen de strijd te winnen.

De film is meer dan alleen maar een spectaculaire actiefilm. Het verhaal bevat een slimme mix van humor, drama en actie en weet je van begin tot eind te boeien. Cruise en Blunt hebben uitstekende prestaties neergezet, met name Blunt die de krachtige en moedige Rita speelt. De visuele effecten zijn adembenemend en de actiescènes zijn intens en goed gemaakt.

Wat de film zo geweldig maakt, is de manier waarop de tijdslus wordt gebruikt om het verhaal te vertellen. Het concept van tijdreizen is natuurlijk niet nieuw, maar de manier waarop het wordt gebruikt in Edge of Tomorrow is opwindend en slim. Je ziet hoe Cage langzaam maar zeker beter wordt in zijn gevechtskunsten en hoe hij steeds meer informatie vergaart over de Mimics. Dit zorgt voor een verhaal dat zowel spannend als emotioneel is.

Al met al is Edge of Tomorrow een geweldige film die je niet mag missen. Het heeft een goed verhaal, uitstekende acteerprestaties, fantastische visuele effecten en actiescènes en een slimme manier om het tijdreisconcept te gebruiken. Kortom, het is een film die je meeslepend en onderhoudend zal vinden, van begin tot eind.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning