De inspirerende strijd van Lidia Poët: een revolutionaire advocaat in het 19e-eeuwse Italië

Als je op zoek bent naar een meeslepende en inspirerende serie, dan is “The Law According to Lidia Poët” precies wat je zoekt. Deze Italiaanse serie, die uit zes afleveringen bestaat, vertelt het waargebeurde verhaal van Lidia Poët, een pionier en de eerste vrouwelijke advocaat in Italië. Lidia’s strijd om haar dromen te verwezenlijken en haar passie voor gerechtigheid vormen het hart van deze aangrijpende serie.

De serie speelt zich af in het Turijn van de late 19e eeuw, een tijd waarin vrouwen weinig tot geen rechten hadden en zeker niet werden toegelaten tot de juridische beroepen. Lidia, vastberaden om haar stempel te drukken in de wereld van het recht, trotseert alle verwachtingen en vecht tegen de stroom in om haar ambities waar te maken. Ze wordt uiteindelijk officieel beëdigd als advocaat op 65-jarige leeftijd, wat haar tot een inspiratie maakt voor vrouwen in haar tijd en daarna.

De getalenteerde Matilda de Angelis vertolkt de rol van Lidia Poët, een vrouw die haar leven wijdt aan het najagen van gerechtigheid en het verdedigen van de onschuldigen. Ondanks de vele obstakels die op haar pad komen, geeft Lidia nooit op en toont ze een ongeëvenaarde vastberadenheid om haar doelen te bereiken.

Terwijl Lidia worstelt met de discriminatie en uitdagingen die haar belemmeren om jurist te worden, werkt ze ook aan moordzaken en verdedigt ze verdachten op het kantoor van haar broer Enrico. De serie belicht de vele facetten van haar leven, waaronder haar gezinsleven, haar professionele carrière en haar voortdurende strijd voor gendergelijkheid in het rechtsgebied.

“The Law According to Lidia Poët” is niet alleen een spannend en meeslepend kostuumdrama, maar ook een ode aan de kracht van vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Lidia’s verhaal is een herinnering aan de uitdagingen waarmee vrouwen door de geschiedenis heen zijn geconfronteerd en een eerbetoon aan de pioniers die de weg hebben vrijgemaakt voor meer gelijke kansen in de samenleving.

Deze waargebeurde en inspirerende serie, die het ongelooflijke verhaal van Lidia Poët tot leven brengt, is nu te zien op Netflix, zodat je zelf kunt ervaren hoe deze moedige vrouw een stempel drukte op de geschiedenis en de weg vrijmaakte voor vrouwen in de juridische wereld.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning