De Nieuwe Asus ROG Ally: Draagbare PC Gaming in uw Handen

Inleiding: Maak kennis met de Asus ROG Ally

De Asus ROG Ally is een draagbare gameconsole met de kracht om uw pc-games te draaien. Hoewel het apparaat beperkt is door zijn accuduur, kan het zich qua prestaties toch onderscheiden van concurrenten zoals de Steam Deck. In dit artikel bespreken we de kenmerken, prestaties en beperkingen van de Asus ROG Ally en helpen we u bepalen of dit apparaat geschikt is voor uw gamingbehoeften.

Belangrijkste kenmerken: Specificaties en ontwerp

De Asus ROG Ally is uitgerust met de AMD Ryzen Z1 Extreme processor, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de processor in de Steam Deck. Daarnaast beschikt het over een 40-Wh batterij en een 1080p-scherm, wat een goede resolutie biedt voor gaming op dit formaat. Het apparaat draait op Windows, wat betekent dat er geen compatibiliteitslaag is en games eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd zoals op uw pc.

Prestaties: Draaien van games

Om de prestaties van de Asus ROG Ally te testen, hebben we het systeem belast met een aantal games, waaronder Doom Eternal. Op de hoogste instellingen en met de native resolutie van het scherm (1080p) worstelde het apparaat om een stabiele 30 frames per seconde te halen. Door de systeem- en spelinstellingen te verlagen, waren we in staat om een acceptabele speelervaring te bereiken. Hier zijn enkele aanpassingen die we hebben gedaan:

  • Verlaagde de systeemresolutie naar 720p met behulp van de Armoury-overlay
  • Verlaagde de resolutie van Doom Eternal naar 1280 x 720
  • Verlaagde de grafische instellingen van Doom Eternal naar de laagst mogelijke opties
  • Beperkte de ROG Ally-schermfrequentie tot 60 Hz met behulp van de Armoury-overlay

Na deze wijzigingen konden we 60 fps bereiken in Doom Eternal, met dalingen tot 40-50 fps tijdens gevechten.

Batterijduur: Het grote struikelblok

De Asus ROG Ally heeft dezelfde 40-Wh batterij als de Steam Deck, wat betekent dat het apparaat kan draaien op 40 watt voor één uur of 5 watt voor acht uur. Helaas is de batterijduur een van de grootste beperkingen van dit apparaat. Bij het spelen van zwaardere games zoals Doom Eternal is de speeltijd beperkt tot slechts een paar uur.

Conclusie: Is de Asus ROG Ally geschikt voor u?

De Asus ROG Ally is een krachtige draagbare gameconsole die indrukwekkende prestaties biedt gezien zijn formaat. Het grootste nadeel is de beperkte batterijduur, vooral bij het spelen van veeleisende games. Als u echter bereid bent om concessies te doen op het gebied van instellingen en resolutie, kunt u een bevredigende game-ervaring behalen.

Voor casual gamers die onderweg willen spelen, kan de Asus ROG Ally een goede keuze zijn. Met zijn Windows-besturingssysteem kunt u uw favoriete pc-games installeren en spelen zonder dat er een compatibiliteitslaag nodig is. Het 1080p-scherm biedt een heldere en gedetailleerde weergave, waardoor u kunt genieten van uw games, zelfs op een kleiner formaat.

Het ontwerp van de Asus ROG Ally is ergonomisch en comfortabel, met goed geplaatste knoppen en een intuïtieve interface. Het apparaat is draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, waardoor u overal kunt genieten van uw gamingervaring. Of u nu in de trein zit, bij vrienden bent of gewoon op de bank wilt gamen, de Asus ROG Ally biedt u de mogelijkheid om uw favoriete games overal mee naartoe te nemen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de prestaties van de Asus ROG Ally afhankelijk zijn van de specifieke eisen van de games die u wilt spelen. Hoewel het in staat is om AAA-games te draaien, moet u mogelijk enkele instellingen aanpassen om een soepele speelervaring te bereiken. Daarnaast moet u rekening houden met de beperkte accuduur en ervoor zorgen dat u voldoende tijd hebt om te gamen voordat de batterij leeg raakt.

Al met al is de Asus ROG Ally een krachtig en draagbaar apparaat dat geschikt is voor gamers die onderweg willen spelen. Met zijn indrukwekkende prestaties en Windows-besturingssysteem biedt het een unieke game-ervaring. Overweeg echter uw gamingbehoeften en houd rekening met de beperkingen van de batterijduur voordat u een beslissing neemt.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning