De nieuwe M2-chips van Apple: het kleine verschil maakt een groot verschil

Apple heeft in 2020 een grote stap gemaakt door zijn eigen chips te maken, zoals de M1 en de nieuwste M2. Deze chips zijn zowel krachtig als energiezuinig, waardoor vastlopers en andere problemen amper voorkomen en de accuduur van Mac-computers is toegenomen. De M2-chips zijn een verbeterde versie van de M1-chips en zijn te vinden in de nieuwste MacBook Air en Mac Mini, evenals de nieuwe MacBook Pro-laptops.

In onze tests met de Mac Mini met een M2 Pro-chip en een MacBook Air met een M2 Max-chip, zagen we dat deze chips inderdaad sneller zijn dan hun voorgangers. Hoewel het verschil niet gigantisch is, is het wel merkbaar. Zo zal een videobestand bijvoorbeeld drie minuten exporteren op de M1 Pro, terwijl dit op de M2 Pro slechts twee minuten en vijftig seconden duurt.

Het is echter wel jammer dat Apple de uiterlijke design van de Macs niet echt heeft aangepast. De MacBook Pro heeft bijvoorbeeld nog steeds een dikke inkeping bovenin het scherm voor de webcam, waar we hadden gehoopt dat deze zou verdwijnen in latere modellen.

In conclusie zijn deze nieuwe Macs gewoon iets snellere versies van de oude modellen. De nieuwe Mac Mini is de goedkoopste optie om de krachtige M2-chip in huis te halen, terwijl de MacBooks Pro duurder zijn. Als je op zoek bent naar de snelste en krachtigste Mac, dan is een M2-model de juiste keuze. Maar als je gewoon een snelle computer wilt, kun je ook een M1-model overwegen. Deze computers zijn misschien iets langzamer, maar nog steeds veel sneller dan de concurrentie.

Tags :

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning