De Ultieme Kijklijst: Series Die Fans van ‘The Gentlemen’ Zullen Adoreren

In de wereld van film en serie vermaak, waar chaos en humor hand in hand gaan met het misdaadgenre, heeft ‘The Gentlemen’ van Guy Ritchie zich onderscheiden als een ware parel. Het succes van deze serie heeft velen van ons op Panda Bytes doen verlangen naar meer van dit soort unieke verhalen. Gelukkig is er geen gebrek aan series die de geest van ‘The Gentlemen’ belichamen, vol met complexe personages, onvoorspelbare plotwendingen en een onmiskenbare stijl. Hier is een lijist met series die iedere fan van ‘The Gentlemen’ moet bekijken.

Lock, Stock...: Een Brits Misdaaddrama

Geïnspireerd door Guy Ritchie’s gelijknamige film uit 1998, ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels‘, volgt deze serie een groep vrienden die verstrikt raken in een web van scams en plannen om snel geld te verdienen. Met Ralph Brown en Daniel Caltagirone in de hoofdrollen, is deze serie een must-watch voor liefhebbers van Ritchie’s kenmerkende stijl van vertellen.

Good Girls: Chaos en Komedie

Voor diegenen die genoten hebben van de mix van criminaliteit en humor in ‘The Gentlemen’, biedt ‘Good Girls‘ een vergelijkbaar vermaak. Deze serie volgt drie voorstedelijke moeders die, geconfronteerd met financiële moeilijkheden, besluiten een lokale supermarkt te beroven, niet wetende dat deze dient als dekmantel voor witwaspraktijken. Met Christina Hendricks en Retta in de hoofdrollen is dit een serie die je niet wilt missen.

Sneaky Pete: Een Misdaaddrama met een Vleugje Humor

Sneaky Pete‘, gecreëerd door David Shore en Bryan Cranston, volgt Marius, een oplichter die net uit de gevangenis komt en direct wordt achtervolgd door criminelen uit zijn verleden. Dit dwingt hem om de identiteit van zijn voormalige celgenoot aan te nemen. Giovanni Ribisi schittert in de hoofdrol van deze meeslepende serie.

Snatch: Boksen, Criminelen, en Chaos

Gebaseerd op Guy Ritchie’s film uit 2000, duikt ‘Snatch‘ in de wereld van een groepje oplichters die een vrachtwagen vol goudstaven stelen en zo in de onderwereld van georganiseerde misdaad terechtkomen. Met Luke Pasqualino en Rupert Grint in de hoofdrollen, is dit een serie die fans van ‘The Gentlemen’ zeker zullen waarderen.

Get Shorty: Misdaad en Komedie Vermengd

In ‘Get Shorty‘ volgen we Miles Daly, een handlanger van een misdaadorganisatie die besluit zijn leven om te gooien voor zijn dochter. Hij probeert zijn baas te overtuigen hun geld wit te wassen door films te produceren. Chris O’Dowd en Ray Romano leveren schitterende prestaties in deze serie die een must-watch is voor elke misdaadkomedie liefhebber.

Farzi: Kunst en Criminaliteit

Farzi‘, een serie over een getalenteerde kunstenaar die valsmunterij als uitweg ziet, belandt al snel in de problemen als hij een ‘supernote’ creëert. Met Shahid Kapoor in de hoofdrol, biedt deze serie een intrigerende mix van kunst, humor en criminaliteit.

Guns & Gulaabs: Chaos in de Jaren '90

Guns & Gulaabs‘, gesitueerd in de fictieve stad Gulaabganj, vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke samenwerking tussen een eerlijke politieagent en een verliefde, soms psychotische monteur tegenover een machtig kartel. Deze serie, met Rajkumar Rao en Dulquer Salmaan, is een heerlijke chaos die fans van ‘The Gentlemen’ niet mogen missen.

Layer Cake

Geregisseerd door Matthew Vaughn, biedt ‘Geregisseerd door Matthew Vaughn, biedt ‘Layer Cake‘ een intrigerend kijkje in de Britse onderwereld door de ogen van een naamloze drugsdealer die op het punt staat met pensioen te gaan. Net als ‘The Gentlemen’, zit deze film vol met plotwendingen, kleurrijke personages, en een strakke regie. Daniel Craig levert een memorabele prestatie als de hoofdrolspeler, wiens plannen onverwachts verstoord worden.’ een intrigerend kijkje in de Britse onderwereld door de ogen van een naamloze drugsdealer die op het punt staat met pensioen te gaan. Net als ‘The Gentlemen’, zit deze film vol met plotwendingen, kleurrijke personages, en een strakke regie. Daniel Craig levert een memorabele prestatie als de hoofdrolspeler, wiens plannen onverwachts verstoord worden.

RocknRolla

Nog een meesterwerk van Guy Ritchie, ‘RocknRolla‘ is een energieke en stijlvolle misdaadkomedie die zich afspeelt in Londen. Het verhaal draait om een gestolen schilderij en de cascade aan gebeurtenissen die het op gang brengt, waarbij een reeks kleurrijke figuren betrokken zijn, van gangsters tot een rockster. Met zijn kenmerkende snelle montages en scherpe dialogen, is ‘RocknRolla’ een film die geen enkele Ritchie-fan mag missen.

In Bruges (In Brugge)

In Bruges‘ is een zwarte komedie die het verhaal vertelt van twee huurmoordenaars, gespeeld door Colin Farrell en Brendan Gleeson, die zich schuilhouden in Brugge na een mislukte opdracht. De film combineert donkere humor met momenten van reflectie, en biedt een onvergetelijke kijkervaring met prachtige beelden van de stad Brugge. Net als ‘The Gentlemen’, biedt ‘In Bruges’ een unieke blend van humor, misdaad, en menselijkheid.

Liefhebbers van ‘The Gentlemen’ zoeken vaak naar series die een vergelijkbare mix van humor, misdaad en onvergetelijke personages bieden. De bovengenoemde series voldoen niet alleen aan deze criteria, maar overstijgen ze, waardoor elke kijkervaring uniek en boeiend is. Bij Panda Bytes zijn we altijd op zoek naar de volgende grote hit die onze liefde voor film en series  voedt. Welke van deze series ga jij als eerste bekijken?

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning