Disney’s Ambitieuze Plannen voor Percy Jackson

Zoals velen van ons weten, krijgt de wereld van Percy Jackson en de Olympiërs een nieuwe kans op het scherm, dit keer op Disney Plus. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan, en het lijkt erop dat Disney grootse plannen heeft voor deze epische wereld.

Uitbreiding van Rick Riordan’s Universum

Een recente uitspraak van een Disney-topman heeft de gemoederen in de wereld van fans en media flink doen oplaaien. Karey Burke, de president van Disney’s 20th Television, liet doorschemeren dat het bedrijf interesse heeft in het aanpassen van alle 11 boeken uit de uitgebreidere Percy Jackson en de Olympiërs-universum. De sleutel tot het al dan niet uitbreiden van de wereld van Percy Jackson na het eerste seizoen zal echter liggen in de kijkcijfers en de groei van abonnees.

De Belofte van Getrouwheid aan de Bron

Het aankomende Disney Plus-programma belooft trouwer te zijn aan de romans van Riordan dan de films ooit waren. Dit vergroot aanzienlijk de kansen op succes, vooral bij de vele liefhebbers van het originele materiaal. Het eerste seizoen van Percy Jackson en de Olympiërs zal de gebeurtenissen van Riordan’s eerste boek in de reeks belichten, met trailers die een voorproefje geven van hoe getrouw de serie zal zijn.

Riordan aan het Roer

Rick Riordan, de geest achter de boeken, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij niet tevreden was over de twee eerdere filmadaptaties. Voor deze nieuwe serie is hij echter vanaf het begin betrokken geweest, in de rol van uitvoerend producent. Hierdoor kan hij de show vanaf de basis opbouwen, een rol die hij waarschijnlijk zal blijven vervullen voor toekomstige adaptaties.

Toekomstperspectieven

Ondanks de duidelijke interesse van Disney, zal de beslissende factor voor het voortzetten van Percy Jackson en de Olympiërs seizoen 2 en verder de kijkcijfers en abonneegroei zijn. De trailers voor Percy Jackson en de Olympiërs maken echter duidelijk dat de aankomende Disney Plus-show trouwer zal zijn aan Riordan’s romans. Daarnaast wordt gemeld dat elk aflevering van seizoen 1 een budget heeft van tussen de $12 en $15 miljoen, wat zeker genoeg is om recht te doen aan de fantastische, effectzware sequenties uit de boeken.

Conclusie

Het blijft afwachten of het uitgebreide universum van Percy Jackson en de Olympiërs wordt aangepast, maar de ingrediënten zijn er zeker voor het eerste seizoen om te slagen. De wereld kijkt reikhalzend uit naar de lancering van deze nieuwe serie op Disney Plus.

Bij Panda Bytes blijven we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in deze spannende saga. Sluit je aan bij onze community voor de meest actuele updates en diepgaande analyses.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning