Dubbel kijkplezier met deze twee geweldige series op aanraden van Netflix

Serie 1 The Wicher

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te kijken, dan is The Witcher zeker de moeite waard! Deze populaire Netflix-serie, gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski, heeft wereldwijd miljoenen fans en is ook in Nederland enorm populair. In deze blog zal ik de serie kort bespreken zonder al te veel spoilers weg te geven.

The Witcher volgt het verhaal van Geralt of Rivia, een getrainde krijger met speciale krachten die ingehuurd wordt om monsters te doden. De serie speelt zich af in een fictieve middeleeuwse wereld vol met magie, mythes en legendes. Het verhaal begint wanneer Geralt ingehuurd wordt om een monster te doden en hierbij de jonge prinses Ciri ontmoet. De serie switcht regelmatig tussen de verhaallijnen van Geralt, Ciri en de krachtige tovenares Yennefer, waardoor de kijker een goed beeld krijgt van de verschillende perspectieven.

Wat deze serie zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen fantasy-elementen en realistische verhalen. Hoewel The Witcher vol zit met magie en monsters, gaat het uiteindelijk om de menselijke karakters en hun emoties. De personages hebben allemaal hun eigen persoonlijke problemen en conflicten, waardoor ze zeer realistisch overkomen.

Naast het goede verhaal is de visuele stijl van de serie ook indrukwekkend. Het landschap van de fictieve wereld waarin The Witcher zich afspeelt, is prachtig vormgegeven en geeft de serie een unieke sfeer. Ook zijn de kostuums en het make-upwerk van hoog niveau, waardoor de personages er allemaal uniek uitzien.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen. Voor mensen die niet bekend zijn met de boeken of de videogames kan de serie soms wat verwarrend zijn, door de vele personages en verhaallijnen. Daarnaast kan de serie in de eerste paar afleveringen wat traag zijn.

Maar al met al is The Witcher een aanrader voor iedereen die van fantasy houdt, maar ook voor mensen die niet bekend zijn met het genre. De serie heeft een goede balans tussen magie en realisme, en de personages zijn zeer goed uitgewerkt. Als je nog niet begonnen bent met kijken, raad ik je zeker aan om de serie een kans te geven!

Serie 2 Fauda

Fauda is een razend populaire serie op Netflix die zich afspeelt in Israël en de Palestijnse gebieden. De serie is een actiedrama dat draait om het Israëlische leger en de geheime operaties die ze uitvoeren om terroristen op te sporen en uit te schakelen. De serie is gecreëerd door de Israëlische acteur Lior Raz en gebaseerd op zijn eigen ervaringen als lid van de IDF (Israël Defense Forces).

Het eerste seizoen van Fauda verscheen in 2015 en kreeg meteen veel positieve reacties. Sindsdien zijn er inmiddels vier seizoenen uitgebracht en heeft de serie een trouwe schare fans opgebouwd over de hele wereld.

Een van de redenen waarom Fauda zo populair is, is omdat het verhaal zowel de Israëlische als de Palestijnse kant van het conflict belicht. De serie geeft de kijker een inkijkje in het dagelijks leven van de soldaten en terroristen en laat zien hoe hun acties de levens van gewone burgers beïnvloeden. Dit zorgt voor een realistisch en meeslepend drama waarbij de kijker op het puntje van zijn stoel zit.

Een ander aspect van de serie dat veel lof ontvangt, is het acteerwerk. Vooral de hoofdrolspeler Lior Raz is een genot om naar te kijken. Hij speelt de rol van Doron Kavillio, een voormalige commando van de IDF die zichzelf weer bij het team voegt om de Hamas-terrorist Abu Ahmad op te sporen. Raz speelt de rol van de stoïcijnse maar emotievolle soldaat perfect en weet de kijker aan zijn personage te binden.

Naast het sterke acteerwerk en de realistische verhaallijn heeft Fauda ook een hoog tempo. De serie staat bekend om zijn actiescènes die met veel precisie en realisme zijn gefilmd. De gevechten en vuurgevechten zijn zo realistisch dat je bijna het gevoel hebt dat je er zelf bij bent.

Toch is Fauda niet perfect. Critici wijzen erop dat de serie soms een te eenzijdig beeld geeft van het conflict. Er wordt bijvoorbeeld weinig aandacht besteed aan de politieke achtergrond van het conflict en het perspectief van de Palestijnen wordt niet altijd even goed belicht. Ook wordt er soms te veel gebruik gemaakt van stereotypen van beide kanten, waardoor het conflict soms simplistischer lijkt dan het in werkelijkheid is.

Maar al met al is Fauda een indrukwekkende serie die de kijker meeneemt in de complexe wereld van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het sterke acteerwerk, de realistische verhaallijn en de adembenemende actiescènes maken Fauda tot een serie die je niet mag missen. Of je nu geïnteresseerd bent in het conflict of gewoon op zoek bent naar een spannende serie, Fauda is zeker een aanrader.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning