Dumb Money”: Eerste Trailer Onthuld voor Sony’s GameStop Aandelenfilm

GameStop’s Marktgekte: de Opstand van Reddit

De eerste trailer voor “Dumb Money” is onthuld. Het verhaal richt zich op de graswortelcampagne door Reddit-gebruikers om de aandelen van GameStop naar de maan te laten schieten.

Een Geschiedenis van GameStop, Reddit en Wall Street

Sony Pictures’ “Dumb Money” heeft zijn eerste officiële trailer uitgebracht, die het licht werpt op de langverwachte kijk op de GameStop marktgekte die Reddit en Wall Street in januari 2021 op zijn kop zette. Het verhaal volgt een groep semi-georganiseerde Reddit-gebruikers die begonnen met het kopen van GameStop-aandelen, waardoor de prijs omhoog schoot en miljardairs die tegen het bedrijf hadden gespeculeerd miljarden verloren, terwijl gebruikers die aandelen kochten toen ze laag stonden, miljoenen maakten.

De Officiële Synopsis van de Film

“Dumb Money” is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het waanzinnige ware verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omgooiden en rijk werden door van GameStop (ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum) het heetste bedrijf ter wereld te maken. In het midden van alles staat gewone kerel Keith Gill (Paul Dano), die het allemaal begint door zijn levensbesparingen in de aandelen te stoppen en erover te posten. Wanneer zijn sociale berichten beginnen te exploderen, doet zijn leven en het leven van iedereen die hem volgt dat ook. Als een aandelentip een beweging wordt, wordt iedereen rijk – totdat de miljardairs terugvechten, en beide kanten hun wereld op zijn kop zien.

Een Blik op de Cast en Productie

De film wordt geregisseerd en geproduceerd door Craig Gillespie (Cruella, Pam & Tommy) vanuit een script door Lauren Schuker Blum en Rebecca Angelo, gebaseerd op Ben Mezrich’s 2021 boek “The Antisocial Network”. De cast bevat Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D’Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Anthony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley, en Seth Rogen. Aaron Ryder en Teddy Schwarzman zijn ook producenten van de film. Michael Heimler, John Friedberg, Johnny Holland, Ben Mezrich, Lauren Schuker Blum, Andrew Swett, Rebecca Angelo, Kevin Ulrich, Cameron Winklevoss, en Tyler Winklevoss treden op als uitvoerende producenten. “Dumb Money” staat gepland voor een release op 22 september.

Een Film die de Wereld van Wall Street en de Kracht van Sociale Media Weerspiegelt

“Dumb Money” biedt niet alleen entertainment, maar het licht ook een belangrijk moment in de financiële geschiedenis toe, waarbij sociale media en georganiseerde online groepen de traditionele machtsstructuren van Wall Street uitdaagden. Met een sterke cast, een boeiend verhaal en de echte gebeurtenissen die als inspiratie dienen, belooft “Dumb Money” een film te worden die zowel fascinerend als leerzaam is. Mis het niet bij de release op 22 september.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning