Een grondige analyse van Creed III (2023) – 4k UHD

Inleiding

Over twee weken wordt Creed III (2023), het nieuwste deel van de populaire Rocky spin-off, op Blu-ray en UHD uitgebracht. In tegenstelling tot de voorgaande films zal Sylvester Stallone deze keer niet voor de camera verschijnen, hoewel hij wel de titel van producer heeft gekregen. Ook de bekende regisseur Ryan Coogler, die de eerste film regisseerde, heeft een producer credit.

Over Ryan Coogler

Ryan Coogler kon Creed II (2018) niet maken omdat hij betrokken was bij de productie van Black Panther (2018). Hoewel zijn betrokkenheid bij Black Panther: Wakanda Forever (2022) niet is bevestigd, lijkt het erop dat hij niet betrokken was bij het regisseren van Creed III. Zijn afwezigheid laat sommigen zich afvragen waarom hij ervoor heeft gekozen om niet de derde film te maken.

Het plot

Adonis Creed (gespeeld door Michael B. Jordan), die de bokswereld heeft gedomineerd en bloeit in zijn carrière en gezinsleven, wordt geconfronteerd met een oude vriend en voormalig bokswonder, Damian (gespeeld door Jonathan Majors). Damian, die net een lange gevangenisstraf heeft uitgezeten, wil bewijzen dat hij zijn kans in de ring verdient.

De confrontatie tussen de voormalige vrienden is meer dan alleen een gevecht. Om het even te maken, moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om tegen Damian te vechten, een vechter die niets te verliezen heeft.

De cast en hun prestaties

Jonathan Majors, die Damian speelt, is meer dan alleen een acteur met spieren. Hij heeft al geschitterd in de serie “Lovecraft Country”. Majors bevindt zich momenteel in een moeilijke situatie na beschuldigd te zijn van mishandeling. Maar de laatste wending in dit verhaal is dat nu zijn vermeende slachtoffer zelf wordt beschuldigd van mishandeling.

Ondanks de kleine schermtijd, maken Viktor Drago (gespeeld door Florian Munteanu) en Tessa Thompson ook hun terugkeer in de film.

Regie en productie

Michael B. Jordan maakt met Creed III zijn regiedebuut en heeft naast de hoofdrol ook een producer credit. Het script werd geschreven door Ryan Coogler en doorgespeeld aan zijn broer Keenan Coogler, die ook het script van Space Jam: A New Legacy (2021) schreef. De ervaren scenarioschrijver Zach Baylin (King Richard), die voor een Oscar werd genomineerd, was ook betrokken bij het project.

Gevechtsscènes

Wat betreft de gevechtsscènes, deze waren niet bijzonder. Er lijkt geen opbouw naar het einde toe, en het lijkt geen moeilijke strijd te zijn geweest. Daarnaast lijken beide vechters geen strategie te hebben, en Damian lijkt geen overtuigende goede bokser te zijn, maar eerder een bruut.

Slotopmerkingen

Hoewel de film een aantal tekortkomingen heeft, zoals het ontbreken van Sylvester Stallone en het gebrek aan creativiteit in de gevechtsscènes, is Creed III over het algemeen een solide film. De film verschijnt op 13 juli 2023 op 4K UHD, Blu-ray en DVD.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning