Een Nieuwe Grand Theft Auto Mogelijk Op Weg Naar Netflix Games

Er zijn sterke geruchten dat er een nieuwe Grand Theft Auto-game aan de horizon verschijnt. Nee, we hebben het niet over Grand Theft Auto 6. Het lijkt erop dat streamingreus Netflix een graantje wil meepikken van de GTA-hype en naar verluidt probeert om een bepaald soort Grand Theft Auto-game op zijn Netflix Games-service te krijgen.

Netflix’s Grote Ambitie in de Game-wereld

Volgens een recent rapport van de Wall Street Journal is Netflix intensief bezig met de inspanningen om zijn originele IP’s in de game-wereld te maximaliseren na de overname van verschillende game-ontwikkelstudio’s. Het rapport stelt dat het bedrijf “plannen heeft besproken” om een Grand Theft Auto-game op zijn service uit te brengen door middel van een licentiedeal met uitgever Take-Two Interactive. Wat voor soort game het zou zijn, of wie het zou ontwikkelen, blijft een raadsel.

Is een GTA-spin-off Onderweg naar Netflix Games?

Als we de huidige stand van zaken bekijken, zou elke GTA-spin-off die op Netflix verschijnt onvermijdelijk een mobiele game zijn. Dit komt doordat de huidige manier om de portfolio van Netflix te spelen via zijn mobiele app is. Netflix lijkt echter plannen te hebben om zijn bibliotheek in de toekomst uit te breiden met games die vanaf een TV of PC gestreamd kunnen worden.

Volgens een analist die met de WSJ sprak, heeft Netflix tot nu toe ongeveer $1 miljard aan games uitgegeven. Het bedrijf lijkt ook meer game-executives te willen werven om zich verder te storten op AAA-titels. Hoewel de exacte opbrengst van deze investering momenteel onbekend is, lijkt het erop dat de games geen grote aantrekkingskracht hebben op bestaande abonnees. Ter referentie: sinds 20 september zijn deze games in totaal 70,5 miljoen keer gedownload.

Conclusie

Hoewel een grote Grand Theft Auto-release het tij voor Netflix zou kunnen keren, is het ook mogelijk dat een aanstaande Grand Theft Auto 6-release elders de plannen van Netflix volledig zou overschaduwen. Maar één ding is zeker, in de snel veranderende wereld van games en streaming, is alles mogelijk.

Blijf afgestemd op Panda Bytes voor de laatste updates en analyses uit de wereld van technologie, games en meer!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning