Elk Yellowstone Prequel en Spin-off Show Uitgelegd

Lijst van Yellowstone Prequels en Spin-offs

Yellowstone heeft een aantal prequels en spin-offs, en fans van de show hebben veel om naar uit te kijken. In dit artikel bespreken we de verschillende shows en hun verwachte releasedatums.

1883

1883 is een prequel van Yellowstone en ging in première in december 2021 met 10 afleveringen. De show volgt de oorsprong van de Dutton-familie en de oprichting van de Yellowstone Dutton Ranch. James Dutton, zijn vrouw Margaret en hun kinderen Elsa en John, ontvluchten hun leven in armoede in Tennessee voor een nieuwe start. Ze reizen naar Fort Worth, Texas, waar ze zich aansluiten bij een karavaan van Europese immigranten op weg naar Oregon. De karavaan wordt geleid door Shea Brannan, een agent van het Pinkerton Agency en voormalig kapitein van de Unie.

1883: Het Bass Reeves-verhaal

Hoewel er nog geen officiële releasedatum is voor 1883: The Bass Reeves Story, wordt verwacht dat de serie eind 2023 of begin 2024 in première gaat. Deze spin-off bestaat uit zes afleveringen die worden uitgezonden op Paramount+. De opnames begonnen in oktober 2022 in Texas. De serie volgt het leven van de echte wetsdienaar Bass Reeves, de eerste zwarte plaatsvervangend maarschalk van de VS ten westen van de Mississippi. David Oyelowo speelt de hoofdrol als Bass Reeves.

1923

1923 is een vervolg op de prequel 1883 en ging in première in december 2022. De show volgt de volgende twee generaties Duttons en behandelt de uitdagingen van het leven in het vroege 20e-eeuwse Montana. De serie speelt zich af in zowel Montana als Afrika, waar Spencer Dutton werkt als jager. 1923 is al vernieuwd voor een tweede seizoen, dat naar verwachting bestaat uit acht afleveringen, net als het eerste seizoen.

6666

Er is nog geen officiële bevestiging van de première van 6666, maar veel bronnen speculeren dat de serie halverwege of eind 2023 zal worden uitgezonden. De show volgt de legendarische Four Sixes Ranch in Texas, die nog steeds opereert zoals het twee eeuwen geleden deed. Geruchten gaan dat Jimmy Hurdstram (gespeeld door Jefferson White) en Walker (gespeeld door Ryan Bingham) uit Yellowstone in de show zullen verschijnen.

1944

1944 is de nieuwste toevoeging aan de wereld van Yellowstone, honog geen bevestiging is over de première van 1944. Het zal waarschijnlijk niet eerder dan eind 2023 plaatsvinden. Op dit moment is er weinig bekend over de productie van 1944. De serie werd aangekondigd op 5 februari 2023 door Tom Prince, de uitvoerend vicepresident van 101 Studios. Volgens Prince is de serie al in de maak.

Er is nog geen informatie beschikbaar over de verhaallijn van 1944. Het is echter waarschijnlijk dat de serie de Duttons zal volgen terwijl ze hun leven navigeren door de ontberingen veroorzaakt door de Tweede Wereldoorlog. Er is nog geen cast bekend voor 1944, maar er bestaat een kans dat Matthew McConaughey of Kurt Russell de hoofdrol op zich zullen nemen.

Mogelijk Nog Een Yellowstone Prequel: De Jaren ’60

Naast 1944 heeft Taylor Sheridan gesuggereerd dat er mogelijk nog een prequel komt die zich afspeelt in de jaren ’60. Sheridan wil een serie over elke Dutton-generatie vanaf 1883 tot het hedendaagse Yellowstone. Hoewel er weinig informatie is onthuld over deze potentiële serie, zal het waarschijnlijk gaan over de uitdagingen die de Duttons op de ranch in de jaren ’60 tegenkwamen, terwijl het ook verweven is met actuele gebeurtenissen uit die tijd.

In de serie zouden we waarschijnlijk een diepere kijk krijgen op de stamboom van de Dutton-familie. Er is een grote kans dat we meer te weten komen over de ouders van John Dutton terwijl ze de ranch runnen. De serie uit de jaren ’60 zou de kijkers ook een blik kunnen geven op de jeugd van John. Fans zouden eindelijk meer kunnen leren over zijn kindertijd.

Kurt Russell in een Nieuwe Yellowstone Spin-Off

Recente geruchten onthullen ook dat Kurt Russell zich bij de wereld van Yellowstone zou voegen. Hij zou de hoofdrolspeler zijn in een nieuwe spin-off-serie. Het is momenteel onduidelijk in welke serie Russell zal verschijnen. Er is een kans dat hij een hoofdrol zal spelen in 1944 of de serie uit de jaren ’60.

Volgens Giant Freakin Robot zal Russell niet in 6666 verschijnen. Er is ook een mogelijkheid dat Russell zich bij een geheel nieuwe serie zal voegen die nog niet is onthuld. Het is duidelijk dat Sheridan ambitieus is en misschien al bezig is met het plannen van een andere Yellowstone spin-off met Russell. Er is momenteel weinig informatie beschikbaar over de mogelijke rol van Russell in een aankomende spin-off-serie. We zullen moeten wachten op verdere ontwikkelingen.

Conclusie

De wereld van Yellowstone breidt zich snel uit met prequels en spin-off-shows, waardoor fans meer inzicht krijgen in de complexe geschiedenis van de Dutton-familie en hun geliefde ranch. Met nieuwe shows als 1883, 1923, 6666 en 1944, evenals mogelijke toekomstige projecten met Kurt Russell, blijft Yellowstone kijkers boeien met een rijke en gedetailleerde geschiedenis van de familie en hun leven op de ranch.

Naast de reeds bevestigde spin-offs en prequels, kunnen we alleen maar speculeren over de vele interessante verhaallijnen die Taylor Sheridan kan verkennen in de mogelijke jaren ’60 prequel en andere toekomstige projecten. Het lijkt erop dat er geen tekort is aan spannende verhalen die zich in de wereld van Yellowstone afspelen, en fans hebben genoeg om naar uit te kijken.

Zoals altijd is het belangrijk om te onthouden dat sommige van deze geruchten en speculaties misschien niet uitkomen. Het is echter duidelijk dat Sheridan grootse plannen heeft voor de uitbreiding van het Yellowstone-universum en dat hij vastbesloten is om het verhaal van de Duttons te blijven vertellen.

Wat de toekomst ook brengt voor de wereld van Yellowstone, het is duidelijk dat de serie een blijvende impact heeft gehad op zowel de kijkers als de televisiewereld. Het succes van de show heeft de weg vrijgemaakt voor een reeks spin-offs en prequels die ongetwijfeld hun eigen boeiende verhalen zullen vertellen. Fans van de serie kunnen zich verheugen op een veelbelovende toekomst vol met spannende nieuwe avonturen in het uitgestrekte Yellowstone-universum.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning