Extremely Loud & Incredibly Close een klassieker die erg populair is op Viaplay

Extremely Loud & Incredibly Close vertelt het hartverscheurende verhaal van de negenjarige Oskar Schell, die zijn vader verliest bij de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het boek is geschreven door Jonathan Safran Foer en laat de lezer kennismaken met Oskar’s bijzondere en emotionele zoektocht naar een slot dat past op een mysterieuze sleutel die zijn vader achterliet.

Oskar is een bijzonder kind met een fascinatie voor wereldrecords en uitvindingen. Hij is hoogbegaafd en heeft een uitzonderlijk geheugen. Maar na de dood van zijn vader, lijkt zijn wereld te zijn ingestort. Hij heeft moeite om zich te concentreren op school en zijn relatie met zijn moeder is gespannen. Oskar voelt zich eenzaam en verloren in de wereld zonder zijn vader.

Op een dag ontdekt hij een blauwe vaas op de bovenste plank van de kledingkast van zijn vader. Hierin vindt hij een envelop met een sleutel. Oskar is ervan overtuigd dat zijn vader deze sleutel voor hem heeft achtergelaten en dat het zijn taak is om het slot te vinden waar deze op past. Hij is vastberaden om deze zoektocht te voltooien en begint aan een avontuurlijke reis door New York.

Onderweg ontmoet Oskar vele bijzondere mensen, zoals een excentrieke oude man die het “Zesde Borough” van New York wil vinden, een dovenwerker die hem helpt met de uitspraak van een woord in een notitieboekje van zijn vader, en een vrouw die hem meeneemt naar het strand om de zee te zien, iets wat zijn vader hem nooit had laten doen.

Oskar’s zoektocht wordt versterkt door flashbacks naar de bijzondere relatie met zijn vader. Het is duidelijk dat zijn vader een belangrijke rol speelde in zijn leven en hij hem erg mist. Zijn vader was zijn beste vriend en zijn steun en toeverlaat in tijden van nood. Het vinden van het slot dat bij de sleutel past, lijkt voor Oskar dan ook meer te zijn dan alleen een zoektocht naar een fysiek object.

Extremely Loud & Incredibly Close is een prachtig verhaal over liefde, verlies en verdriet. Het boek laat zien hoe een kind omgaat met de dood van een ouder en hoe de zoektocht naar een fysiek object kan helpen bij het verwerken van het verdriet. Het is ook een ode aan New York, een stad die door de aanslagen op 11 september 2001 voor altijd is veranderd.

Jonathan Safran Foer schrijft op een bijzondere manier en weet de lezer mee te nemen in het emotionele verhaal van Oskar. Het boek is hartverscheurend en ontroerend, maar ook vol humor en hoop. De personages zijn goed uitgewerkt en de plot zit vol verrassende wendingen. Extremely Loud & Incredibly Close is een aanrader voor iedereen die van bijzondere verhalen houdt.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning