Filmrecensie: “Farang” met Nassim Lyes en Olivier Gourmet

Regisseur Xavier Gens presenteert zijn nieuwste film, “Farang”, een meeslepende actiefilm die op 27 juli 2023 in de bioscopen verscheen. Met in de hoofdrollen Nassim Lyes, Olivier Gourmet en Loryn Nounay, overtreft deze film de verwachtingen dankzij de indrukwekkende acteerprestaties, met name die van Nassim Lyes.

De Magie Achter de Film: Xavier Gens en Guillaume Lemans

Xavier Gens, bekend van zijn regiewerk aan Hitman (2007), Budapest (met Manu Payet) en afleveringen van de serie Gangs of London, heeft het scenario van “Farang” co-geschreven met Guillaume Lemans. Lemans, bekend van “La nuit a dévoré le monde”, “Burn Out”, “Un homme idéal” en “A bout portant”, heeft wederom zijn schrijftalent bewezen met dit script.

De Sterren van de Film: Nassim Lyes, Olivier Gourmet, en Loryn Nounay

In “Farang” speelt Nassim Lyes, bekend van “Le dernier mercenaire”, “En passant pécho”, “Overdose” en “Ils étaient 10”, een overtuigende rol. Olivier Gourmet, te zien in “Couleurs de l’incendie” en “Simone, le voyage du siècle”, brengt eveneens een sterke acteerprestatie. Ook Loryn Nounay, bekend van de serie SKAM France en de hoofdrol in de musical “Les Souliers Rouges”, maakt indruk.

De Intrigante Plot van “Farang”

De titel “Farang”, wat “witte buitenlanders” betekent in het Thais, verraadt al dat de film zich voornamelijk afspeelt in Thailand. Sam (Nassim Lyes), een voorbeeldige gevangene, bereidt zich zorgvuldig voor op zijn vrijlating. Wanneer zijn verleden hem tijdens een verlof inhaalt en een ongeluk hem geen andere keuze laat dan te vluchten, verandert alles.

Vijf jaar later heeft Sam een nieuw leven opgebouwd in Thailand en begonnen aan het gezinsleven waarvan hij altijd heeft gedroomd. Maar Narong, de lokale peetvader, dwingt hem terug in de criminaliteit. Wanneer Sam alles wil stoppen, valt Narong zijn familie aan… Sam trekt door Thailand om wraak te nemen op zijn kwelgeest.

Ons Oordeel: Een Rauw en Realistisch Portret van Thailand

“Farang” toont ons geen idyllisch Thailand zoals we dat op ansichtkaarten zien. In deze film is de zon zelden te zien. Regisseur Xavier Gens heeft ervoor gekozen om bepaalde aspecten van het ‘Land van de Glimlach’ te belichten, zoals het leven van expats die geen grond kunnen bezitten omdat ze buitenlanders zijn.

In realistische settings zoals huisinterieurs en schoolvoorgevels, toont Gens situaties die waarheidsgetrouw zijn en herkenbaar voor mensen die het land en zijn gewoonten kennen. Tegen deze achtergrond schittert Nassim Lyes, wiens prestatie in deze film hem verder vestigt als een overtuigend filmacteur.

De gevechtsscènes, hoewel misschien wat minder realistisch, zijn prachtig gefilmd en gechoreografeerd. Net als Jason Statham of Liam Neeson, slaat Nassim Lyes heel wat mensen tegen de grond. Het is niet altijd geloofwaardig, maar dat doet niets af aan het feit dat de film aangenaam is en ons in zijn greep houdt.

“Farang” is zonder twijfel een film die aandacht verdient en die we van harte aanbevelen aan onze lezers. Mis hem niet!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning