Francis Lawrence’s Spijt Over De Tweedelige Finale van The Hunger Games

Francis Lawrence, bekend van zijn regie voor de populaire The Hunger Games reeks, heeft onthullingen gedaan over zijn keuzes tijdens het filmproces.

Beslissing Om Mockingjay Te Splitsen

Toen Lawrence de taak kreeg om Mockingjay te verfilmen, koos hij ervoor om het verhaal in twee delen te splitsen. Deze beslissing werd met gemengde gevoelens ontvangen door de fans. Ze waren gefrustreerd omdat ze een jaar moesten wachten om de conclusie te zien. Ondanks de kritiek waren de intenties van Lawrence oprecht.

“Ik heb er absoluut spijt van. Ik besef nu dat het frustrerend was. Hoewel het niet onze bedoeling was om oneerlijk over te komen, werd het wel zo ervaren.” – Francis Lawrence

Vergelijking met Andere Jeugdsaga’s

De The Hunger Games boeken zijn, net als Harry Potter, Twilight en Percy Jackson, enorm populair onder jongeren. Echter, waar andere franchises vaak kritiek kregen vanwege verschillen tussen de films en het bronmateriaal, wist Lawrence deze kritiek grotendeels te vermijden. Zijn ervaring met eerdere adaptaties, zoals DC Comics’ Constantine en I Am Legend, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan dit succes.

De Toekomst: The Ballad of Songbirds and Snakes

Lawrence heeft ook besloten om The Ballad of Songbirds and Snakes, de prequel op de originele reeks, als één langere film uit te brengen. Deze keuze is gemaakt op basis van de negatieve feedback die hij kreeg na het splitsen van Mockingjay.

“Ik zou nooit toestaan dat ze het boek in tweeën splitsen. Het is een lang boek, maar na alle kritiek op het splitsen van Mockingjay was ik vastbesloten: ik maak gewoon een langere film.”

De film, die zich richt op de jonge Coriolanus Snow en zijn eerste stappen als mentor van de Hunger Games, zal op 17 november in de bioscopen verschijnen met sterren zoals Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Viola Davis, Hunter Schafer en Jason Schwartzman.

Conclusie

Francis Lawrence’s beslissingen rondom de verfilming van The Hunger Games hebben zowel lof als kritiek ontvangen. Terwijl zijn eerdere beslissing om Mockingjay te splitsen enigszins controversieel was, hoopt hij met zijn nieuwste film, The Ballad of Songbirds and Snakes, zowel oude als nieuwe fans te plezieren. Bij Panda Bytes kijken we alvast uit naar deze nieuwe toevoeging aan de franchise! Sluit je aan bij ons voor de meest recente updates in de wereld van film en entertainment!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning