Geruchten over Dune 3: Warner Bros contracteert Timothée Chalamet voor een derde film

Geruchten over Dune 3 suggereren dat Warner Bros Timothée Chalamet heeft getekend voor een derde film in de immense sciencefiction-franchise. Uit de zandvlaktes van Arrakis stijgt een pittig gerucht op rondom de Dune-filmreeks.

Timothée Chalamet tekent voor Dune 3

Industrie-insider Daniel Richtman meldt dat Warner Bros Timothée Chalamet heeft vastgelegd voor Dune 3. Hoewel dit geen bevestiging is van productieplannen voor nog een film in Denis Villeneuve’s presentatie van Dune, is het niet de eerste keer dat er wordt gefluisterd over de mogelijkheid van een derde film.

Voortzetting van het Dune-universum

Eerder bevestigde Dune-schrijver Jon Spaihts dat een derde film kon gebeuren. Volgens Spaihts zijn er enkele verleidelijke draden die leiden naar de toekomst en suggereren dat we in dit universum mogelijk nog niet klaar zijn. Ondanks dat het einde van ‘Dune’ als roman, wat het einde van de tweede film zal zijn, een zeer bevredigende conclusie is.

Verkennen van de Dune-canon

Spaihts schreef Dune: Part Two naast de Dune-televisie spinoff Dune: The Sisterhood, die zich zal concentreren op de Bene Gesserit, een religieuze en magische orde van “heksen” binnen de Dune-canon. Hoewel Villeneuve slechts twee films had gepland, zou Dune Messiah, het boek van Dune-auteur Frank Herbert, het onderwerp van een derde film kunnen zijn.

Dune Messiah als potentiële derde film

“Dune Messiah is het volgende boek, en het is een van de drie boeken met ‘Dune’, ‘Dune Messiah’ en ‘Children of Dune’, dat de levens van de personages die we in de eerste roman ontmoeten, beslaat. Vervolgens is er een gigantische sprong in de tijd en wordt de serie vreemder en epischer naarmate deze doorgaat. Maar ‘Dune Messiah’ begint jaren na het einde van ‘Dune’, en ja, Denis heeft serieus gesproken over het maken van die film ook, als conclusie van de trilogie.”

Intensivering van het verhaal in Dune: Part Two

Geschreven door Villeneuve, Eric Roth en Jon Spaihts introduceerde Dune: Part One kijkers aan Paul Atreides, “een briljante en begaafde jongeman geboren voor een groots lot dat zijn begrip te boven gaat”, die moet reizen naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie en zijn volk te verzekeren.

Toekomstige conflicten en overleving in Dune

Terwijl kwaadaardige krachten losbarsten in conflict over de exclusieve voorraad van de meest waardevolle grondstof in het bestaan – een commodity die in staat is om het grootste potentieel van de mensheid te ontsluiten – zullen alleen zij die hun angst kunnen overwinnen overleven. Afkomstig van Warner Bros. en Legendary Entertainment, zal Dune: Part Two “de mythische reis van Paul Atreides verkennen terwijl hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij op een oorlogspad van wraak tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd.”

De cast van Dune: Part Two

Timothée Chalamet schittert als Paul en wordt vergezeld in de cast door mede terugkerende Dune: Part One castleden Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stephen McKinley Henderson en Josh Brolin, evenals nieuwe toevoegingen Austin Butler, Tim Blake Nelson, Christopher Walken, Florence Pugh, Souheila Yacoub en Léa Seydoux.

Productieteam van Dune: Part Two

Villeneuve produceert Dune: Part Two met Mary Parent, Cale Boyter, Tanya Lapointe en Patrick McCormick. Spaihts dient als uitvoerend producent naast Josh Grode, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Richard P. Rubinstein en John Harrison. Kevin J. Anderson is een creatief consultant.

Geruchten over Dune: Part Three

Denk je dat Villeneuve Dune: Part Three zal regisseren? Zal Dune: Part Two eindigen op een cliffhanger? Laat ons in de reacties hieronder weten of je gelooft in het gerucht over Chalamet die tekent voor nog een Dune-film.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning