Google’s Antwoord op de AirTag: Grogu of Fast Pair Locatietags?

Google lijkt zich ook te willen mengen in de wereld van trackers, zo blijkt uit recente geruchten. Het project zou codenaam “Grogu” hebben, genoemd naar de populaire Baby Yoda uit de serie The Mandalorian, die altijd meereist met zijn beschermer. Er zijn verwijzingen gevonden in de Fast Pair-software van Google naar locatietags, en het bedrijf zou volgens geruchten werken aan een manier om te waarschuwen zonder een aparte app, door de functie in te bouwen in Android.

Het is nog niet zeker of Google daadwerkelijk met een eigen product op de markt zal komen, maar als het waar is, zou het een interessante zet zijn, aangezien Apple recentelijk onder vuur ligt vanwege de AirTag-trackers. Er is zelfs een rechtszaak aangespannen door twee vrouwen, die beweren door hun ex te zijn gevolgd via deze trackers.

Google’s AirTag zou gebruik maken van Bluetooth en ultra-breedband technologie, waardoor de locatie snel en veilig gevolgd kan worden. Daarnaast zou er een speaker in de AirTag zijn ingebouwd, die alarmeert of helpt bij het lokaliseren van een verloren voorwerp. Het lijkt erop dat Google hard bezig is om ook een antwoord te bieden op de populaire Tile-trackers.

Hoewel het nog even zal duren voordat we meer horen over Google’s plannen op dit gebied, is één ding zeker: de wereld van trackers en het vinden van verloren voorwerpen lijkt steeds interessanter te worden. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen in deze snel evoluerende technologie. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de ontwikkelingen bij Google en zullen jullie daarvan op de hoogte houden.

Tags :

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning