Harrison Ford Verbreekt een 24-Jaar Oud Disney Record met Indiana Jones 5

Indiana Jones 5: Die In The Dial Of Destiny markeert de laatste keer dat Harrison Ford de titelheld speelt, en hiermee verbreekt hij een ongebruikelijk, 24 jaar oud Disney record.

Indiana Jones 5: Die In The Dial Of Destiny, een Unieke Prestatie

De vijfde aflevering van Indiana Jones, genaamd Indiana Jones 5: Die In The Dial Of Destiny, stelt Harrison Ford in staat om een uitzonderlijk Disney record te verbreken. De vierde film in de reeks, Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel, werd zolang uitgesteld dat de media voortdurend de spot dreven met Ford’s leeftijd. Weinig wisten deze schrijvers dat de ster nog één keer zou terugkeren, 15 jaar later, voor het vijfde deel, Indiana Jones 5: Die In The Dial Of Destiny.

In deze aflevering werkt Indiana Jones samen met zijn moreel dubieuze peetdochter Helena (gespeeld door Phoebe Waller-Bridge) terwijl ze achter de tijdreismacguffin van Indiana Jones 5 aangaan, die ook wordt gezocht door Mads Mikkelsen’s nazi-schurk Voller.

Harrison Ford als Oudste Hoofdrolspeler in een Disney Film

Het is zeldzaam om een acteur in de tachtig te zien die de hoofdrol speelt in een grote zomerblockbuster, zelfs als het een icoon als Harrison Ford is. Uniek aan deze film is dat Ford, op 80-jarige leeftijd, momenteel de oudste acteur is die de hoofdrol speelt in een Disney-film, een record dat hij 24 jaar na de vorige recordhouder heeft verbroken.

Een Jaar Ouder dan de Vorige Recordhouder

Ford heeft met deze titel de vorige recordhouder Richard Farnsworth met slechts één jaar overtroffen. Farnsworth was 79 toen hij de hoofdrol speelde in David Lynch’s The Straight Story, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ford was bijna 81 toen Die In The Dial Of Destiny werd uitgebracht en bewees meer dan overtuigend te zijn als het op actie aankwam.

De film is een betere afsluiting van de iconische actie-avonturenserie dan Het Koninkrijk van de Kristallen Schedel, en het einde van Indiana Jones 5: Die In The Dial Of Destiny laat het personage achter op een aangename noot.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning