Heroes United: Een Arrowverse Justice League Elseworlds-film – Het epische afscheid dat de helden verdienen

5 Redenen waarom de Arrowverse Justice League een DC Elseworlds-film verdient

Met het negende seizoen van The Flash dat de Arrowverse afsluit, verdient het gedeelde DC TV-universum een Elseworlds Justice League-film voor een waardige afsluiting.

Een nieuw tijdperk voor DC met het Elseworlds-label

Het oude DCEU maakt plaats voor een nieuw tijdperk van het stripboekgigant, met DC Studios onder leiding van James Gunn en Peter Safran. In een video-aankondiging van de eerste projecten in het nieuwe DC-universum onthulde Gunn dat DC een Elseworlds-label creëert. DC’s Elseworlds stelt films en tv-shows in staat om buiten de belangrijkste DC Universe-continuïteit te bestaan, met gedeelde universums zoals Matt Reeves’ The Batman, die zowel een spin-off Penguin-serie als een vervolgfilm heeft aangekondigd.

The Flash Seizoen 10 had plannen voor een groots Justice League-evenement

Hoewel het negende seizoen van The Flash de laatste zal zijn, was dat niet altijd het plan. Showrunner Eric Wallace onthulde dat het tiende seizoen van The Flash de Arrowverse’s Justice League zou hebben getoond. Volgens de showrunner zou de serie de Justice League-tease aan het einde van de Crisis on Infinite Earths op een indrukwekkende manier hebben waargemaakt, met het debuut van het Arrowverse’s Justice League in een nog groter crossover-evenement.

De Arrowverse bood een alternatief toen het DCEU wankelde

Terwijl het DC-universum van Gunn nieuwe energie in DC’s toekomst heeft geïnjecteerd, was het verleden van het gedeelde universum niet zo veelbelovend. Het DCEU ontving in de loop der jaren veel kritiek vanwege de wisselende kwaliteit van de projecten. Terwijl de filmkant van DC voortdurend nieuwe branden moest blussen, bood de Arrowverse een goed functionerend gedeeld universum voor DC-fans. Een DC Elseworlds-film gericht op de Arrowverse’s Justice League zou dienen als een teken van respect van de filmdivisie voor de rol die het tv-team heeft gespeeld bij het enthousiasmeren van DC-fans.

Een Elseworlds-film kan een emotioneel afscheid bieden aan de Arrowverse

De Arrowverse begon in 2012 met Stephen Amell’s Oliver Queen die na vijf jaar vermist te zijn geweest op zee, terugkeerde om de eerste held van de Arrowverse te worden in Arrow. Sindsdien is het universum uitgegroeid tot een grootschalig project met meerdere live-action series die tegelijkertijd liepen. Helaas eindigden niet alle series op de manier die ze verdienden. Een Elseworlds Justice League-film zou de Arrowverse in staat stellen om een passend einde te bieden aan de belangrijkste helden.

Superman & Lois toont wat de Arrowverse kan bereiken met een groter budget

Superman & Lois ziet er beter uit dan alle andere Arrowverse-shows, met fantastische cinematografie en speciale effecten. De serie schietook niet tekort in het verhaal, met bijna drie seizoenen van overweldigend positieve recensies. Door de jaren heen begonnen de Arrowverse-series een achteruitgang te zien in zowel verhaal als visuele effecten, het gevolg van lange seizoenen met ongeveer 20 afleveringen. The Hollywood Reporter onthulde dat Superman & Lois een budget heeft van $5 miljoen per aflevering, wat aanzienlijk meer is dan de vermeende $2 miljoen per aflevering van The Flash.

Met een iets groter budget is het al duidelijk zichtbaar welk verschil in kwaliteit de Arrowverse kan leveren. Als er een DC Elseworlds Arrowverse Justice League-film wordt gemaakt met het reguliere superheldenfilm budget van $100 tot $200 miljoen, dan is er een grote kans dat DC een kaskraker in handen heeft. Veel Arrowverse-acteurs zijn door de jaren heen gevraagd om zich bij de DC-films aan te sluiten, en een Arrowverse Justice League-film zou de perfecte manier zijn om dat te laten gebeuren en het succesvolle DC TV-universum te eren door de Arrowverse met een knal af te sluiten.

Conclusie

De Arrowverse Justice League verdient zonder twijfel een DC Elseworlds-film om het gedeelde DC TV-universum op passende wijze af te sluiten. Met de oprichting van het Elseworlds-label, de plannen voor een groots Justice League-evenement in The Flash, en de bewezen mogelijkheden van de Arrowverse met een groter budget, zoals te zien is in Superman & Lois, zou een Elseworlds-film de perfecte manier zijn om de helden van de Arrowverse een emotioneel en spectaculair afscheid te geven. Het is tijd dat het succes van de Arrowverse wordt erkend en geëerd met een film die de fans en de helden die ze zijn gaan liefhebben en bewonderen recht doet.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning