Historische thriller Full River Red breekt alle records in China

De Chinese blockbuster Full River Red, geregisseerd door niemand minder dan de legendarische filmmaker Zhang Yimou, is momenteel alle records aan het breken in China. Na een moeilijk jaar voor de Chinese filmindustrie, komt deze film als een welkome verrassing en is het geen wonder dat de film in China zo populair is geworden.

Full River Red is een historische thriller die zich afspeelt aan het einde van de 12e eeuw. Het verhaal draait om een samenzwering waarbij een geheime brief verdwijnt en een kleine soldaat en plaatsvervangend commandant betrokken raken. Het is een verhaal vol gevaren en intriges, dat uiteindelijk de waarheid achter de zaak onthult en een groter complot aan het licht brengt. Het is een diepgaande film die je op het puntje van je stoel zal houden.

Wat deze film extra bijzonder maakt, is de sterrencast. Teng Shen, een geliefde lokale komische acteur, en popster Jackson Yee spelen de hoofdrollen, samen met Yi Zhang en Jiayin Lei. Samen met Zhang en zijn vaste medewerker Chen Yu, hebben ze een zeer goed doordacht verhaal geschreven dat je gegarandeerd zal boeien.

Hoewel de film in China enorm populair is, lijkt de marketing voor de film niet optimaal te zijn. De trailer trekt namelijk niet veel kijkers, wat erg jammer is. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de Chinese filmindustrie de afgelopen jaren zware tijden heeft doorgemaakt. De industrie heeft te maken gehad met dalende box-office resultaten en zware censuur en bureaucratie. Het is dan ook een verademing om te zien dat Full River Red zoveel succes heeft.

De film verdient het om gezien te worden, niet alleen in China, maar ook daarbuiten. Er is nog geen releasedatum voor Nederland bekend, maar ik hoop dat deze snel zal volgen. Persoonlijk zou ik deze film graag op Imax willen zien, dus laten we hopen dat het mogelijk is.

Al met al is Full River Red een film die je niet wilt missen. Het is een historische thriller met een sterke cast en een goed doordacht verhaal. Het is een film die je meeneemt op een spannende reis, vol intriges en gevaar. Houd de releasedata in de gaten en zorg dat je deze film niet mist!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning