In Memoriam: Tina Turner, de Legendarische Zangeres en Actrice, Overleden op 83-jarige leeftijd

Een Gedenkwaardig Leven en Carrière

Tina Turner, een van de meest legendarische zangeressen aller tijden, is op 83-jarige leeftijd overleden na een buitengewoon briljante, multigenerationele carrière. Volgens Deadline is zij overleden na een lange ziekte in haar huis in Küsnacht nabij Zürich, Zwitserland.

Een Grootse Legende Over Generaties Heen

Tina Turner was niet alleen een huishoudnaam voor kinderen uit de jaren 80, maar ook in de jaren 60, 70, 90 en 2000. Wellicht was haar grootste periode als soloartiest in de jaren tachtig, toen de voormalige soul diva zichzelf opnieuw uitvond als een rockgodin.

Ze stond bovenaan de hitlijsten met een reeks iconische hits, waaronder “What’s Love Got to Do With It,” “Private Dancer,” “The Best,” “Better Be Good to Me” en “We Don’t Need Another Hero.”

Tina Turner in Film en Muziek

Het laatstgenoemde nummer was het openingsnummer van de soundtrack van Mad Max Beyond Thunderdome, een film van George Miller waarin zij samen met Mel Gibson speelde als de sympathieke schurk, Aunty Entity. Gibson gaf ooit in een interview aan dat Turner hem hielp om in de jaren tachtig nuchter te worden na hun samenwerking aan de film.

Turner’s carrière begon eind jaren vijftig toen zij zich aansloot bij Ike Turner’s Kings of Rhythm band. Al snel trouwden zij en Ike en vormden hun eigen duo, Ike & Tina, met een reeks hits, waaronder hun cover van “Proud Mary” en de klassieker “River Deep, Mountain High.”

De Worsteling en Triomf van Tina Turner

Na een tumultueuze relatie scheidde Tina Turner van de mishandelende Ike Turner halverwege de jaren zeventig. Haar heruitvinding als rockster in de jaren tachtig maakte haar tot een van de meest iconische performers van haar tijd.

Haar carrière zette zich goed voort in de jaren negentig, met memorabele optredens zoals het zingen van het themanummer voor de James Bond film Goldeneye. Zij was met pensioen gegaan sinds 2009, maar kende een hernieuwde golf van populariteit toen haar lied “The Best” een terugkerend thema werd in Schitt’s Creek en HBO een uitstekende documentaire over haar leven maakte, Tina, waarin zij een uitgebreid interview gaf over haar leven en carrière.

Een Onmisbare Ster: Tina Turner

Naast haar muziekcarrière en haar acteerrol in Mad Max Beyond Thunderdome, speelde ze memorabel de rol van The Acid Queen in Tommy en maakte een cameo als burgemeester van Los Angeles in Last Action Hero.

Gedurende haar carrière won zij acht Grammy’s, hield ze een Guinness Book of World Records titel voor “grootste betalende rockconcertbezoek voor een soloartiest” en werd ze twee keer opgenomen in de Rock n’ Roll Hall of Fame. Echt waar, ze was uniek en zal worden gemist. Tina Turner, je bent voor altijd in onze harten.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning