Indiana Jones en de Dial van het Lot: Voorbereiden op Harrison Ford’s Avontuur

Introductie: De Terugkeer van een Icoon

Indiana Jones en de Dial van het Lot verschijnt aan het einde van deze maand. Wij, net als velen onder u, kunnen niet wachten om het vijfde deel van de Indiana Jones-reeks te bekijken. We volgen al 41 jaar Harrison Ford in zijn zoektocht naar verborgen artefacten, het verslaan van nazi’s en reizen naar mysterieuze locaties over de hele wereld. En nu mogen we hem vergezellen op één laatste avontuur.

De Dial van het Lot ging in première op het Filmfestival van Cannes, en hoewel de kritieken gemengd waren, werd het goed ontvangen door Steven Spielberg. Harrison Ford ontving zelfs een Palme d’Or voor zijn levenslange bijdragen aan de filmindustrie.

Maar wat kunnen we doen terwijl we wachten op de film? Hier zijn enkele van onze favoriete ideeën om u enthousiast te maken voor Indiana Jones en de Dial van het Lot.

Indiana Jones Films op Disney+

In afwachting van Indiana Jones en de Dial van het Lot heeft Disney alle Indiana Jones-films op Disney+ gezet. Zo kunt u alle klassiekers opnieuw beleven, van Raiders of the Lost Ark tot Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Er is zelfs een “Special Look” bij de Dial van het Lot, met interviews met Harrison Ford, Steven Spielberg en andere grootheden uit de serie.

Laten we eerlijk zijn, wie is niet verliefd geworden op Indiana Jones vanaf het begin van Raiders? De iconische scène waarin onze favoriete schattenjager die jungletempel betreedt is onvergetelijk. En hoe zit het met de hartverwarmende Short Round, gespeeld door Ke Huy Quan in Temple of Doom?

Bezoek de Filmpodia

Indiana Jones is bekend om zijn reizen naar exotische plaatsen om “archeologie” te bestuderen. De films lijken realistisch, maar balanceren op het randje van het bovennatuurlijke. Dat betekent echter niet dat u niet enkele van dezelfde plaatsen kunt bezoeken waar Indiana Jones zijn meest gedurfde avonturen beleefde.

Het jungle-scene aan het begin van Raiders werd gefilmd in het Hule’ia National Wildlife Refuge in Hawaii. Het eiland Kauai herbergt de bossen en rivieren waar Jones zijn gewaagde ontsnapping maakte met het watervliegtuig.

U kunt ook de touwbrug uit Temple of Doom bezoeken. Die climax-scene werd gefilmd in Kandy, Sri Lanka. En terwijl u in Zuidoost-Azië bent, bezoek dan Macau, waar veel van de stedelijke locaties in de film werden geschoten.

En laten we niet vergeten, de beroemde Tempel van de Zon aan het einde van The Last Crusade lijkt een van de meest buitenaardse plaatsen in de Indiana Jones-reeks, maar dit is eigenlijk een van de meest echte plaatsen die u kunt bezoeken. Die tempel die in het steen gezicht is uitgehouwen, is Al-Khazneh (De Schatkamer), gelegen in de oude stad Petra, Jordanië.

En zodra u The Dial of Destiny heeft gezien, zou u Northumberland in het VK kunnen bezoeken, waar Bamburgh Castle exclusieve overnachtingen biedt waar deze nieuwste Indiana Jones-film werd opgenomen.

Indiana Jones en de Dial van het Lot swingt de bioscopen in op 30 juni later deze maand. Maak je klaar voor een avontuur dat je niet wilt missen.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning