Joaquin Phoenix Schittert als Napoleon Bonaparte in Eerste Trailer van ‘Napoleon’

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken. De eerste trailer van de film ‘Napoleon’, met in de hoofdrol Joaquin Phoenix, is verschenen. Phoenix, die het publiek betoverde met zijn vertolking van Joker, treedt nu in de voetsporen van de legendarische Franse generaal en keizer Napoleon Bonaparte. Klik hier om de trailer te bekijken.

Joaquin Phoenix als Napoleon Bonaparte

Het nieuwe epos van de bekroonde regisseur Scott, geschreven door David Scarpa, zal vanaf 22 november in de Britse bioscopen draaien en later op de streamingdienst Apple TV+ verschijnen. Phoenix belichaamt Napoleon Bonaparte in een vertelling die origineel en persoonlijk aandoet.

Een samenvatting van de film luidt: “‘Napoleon’ biedt een originele en persoonlijke kijk op de oorsprong van Napoleon en zijn snelle, meedogenloze klim naar de status van keizer. Dit wordt bekeken door de lens van zijn verslavende en vaak volatiele relatie met zijn vrouw en ware liefde, Joséphine.”

Een Kijkje in de Wereld van Napoleon

De film schetst niet alleen de beroemde veldslagen en onstuitbare ambitie van Napoleon, maar belicht ook zijn buitengewone strategische inzichten als militair leider en visionair op het gebied van oorlog. De eerste trailer biedt een voorproefje van Phoenix’s transformatie tot de Franse oorlogsgeneraal, terwijl hij zijn troepen door bloederige veldslagen leidt.

Sterrencast en Productie

‘Napoleon’ toont Joaquin Phoenix als de titulaire Franse militaire leider en keizer, met Vanessa Kirby die schittert als Keizerin Joséphine. De cast wordt aangevuld door Ben Miles, Tahar Rah, Ludivine Sagnier en John Hollingworth.

Phoenix werkte meer dan 20 jaar geleden al samen met regisseur Scott op de set van de klassieke film Gladiator uit 2000. Hij speelde de schurkachtige keizer Commodus. ‘Napoleon’ begon met de productie in februari 2022 en rondde de opnames binnen hetzelfde jaar af.

De Rol van Phoenix in de Productie

In een interview met Empire vertelde Scott hoe de casting van Phoenix hem ertoe bracht het script voor de film halverwege de productie te herschrijven. “Joaquin is ongeveer zo ver van conventioneel als je kunt krijgen,” zei de regisseur. “Niet met opzet, maar uit intuïtie. Dat is wat hem drijft. Als iets hem dwarszit, laat hij het je weten. Hij maakte [Napoleon] speciaal door constant te vragen.”

Met Joaquin kunnen we de hele film herschrijven omdat hij zich ongemakkelijk voelt. En dat gebeurde min of meer met Napoleon. We haalden de film uit elkaar om hem te helpen zich te concentreren op wie Bonaparte was. Ik moest dat respecteren, want wat er werd gezegd, was ontzettend constructief. Het maakte het allemaal groter en beter.”

De wereld kijkt vol verwachting uit naar ‘Napoleon’ en de belofte van Joaquin Phoenix om wederom een onvergetelijke rol te vertolken.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning