Komt de 12-inch MacBook terug? Nieuwe geruchten circuleren

Volgens een gerucht dat gedeeld is op de Koreaanse blog Naver, is Apple mogelijk van plan om de 12-inch MacBook nieuw leven in te blazen. Het bericht komt van het account “yeux1122”, dat bekend staat om zijn gemengde reputatie als het gaat om het delen van betrouwbare Apple-geruchten. Een bron binnen een bedrijf dat onderdelen levert aan Apple in Taiwan, beweert dat Apple bezig is met de voorbereidingen om de 12-inch MacBook opnieuw te introduceren. Hoewel het nog niet bevestigd is of het apparaat daadwerkelijk op de markt zal komen, schijnen de productieactiviteiten gerelateerd aan het apparaat wel te zijn voortgezet. Naar verluidt is Apple van plan om te beslissen of het apparaat doorgaat naar massaproductie zodra de tweede helft van dit jaar aanbreekt.

Een Apple-analist, Ming-Chi Kuo, gaf in 2022 aan dat hij geen plannen had gehoord voor een nieuw 12-inch MacBook-model. Ook display-analist Ross Young toonde “scepticisme” over de mogelijkheid dat Apple nieuwe MacBooks met beeldschermformaten onder de 13 inch zou lanceren.

De oorspronkelijke 12-inch MacBook werd in maart 2015 gelanceerd en was een dun en licht apparaat dat slechts 2 pond woog. Het was de eerste Apple-notebook zonder ventilator, met een USB-C-poort en een toetsenbord met vlindermechanisme. Apple bracht in juni 2017 een update uit voor de 12-inch MacBook en staakte de productie van het apparaat in 2019. Met de aankondiging van Apple’s overstap naar haar eigen aangepaste siliciumchips voor de Mac, is er hernieuwde belangstelling ontstaan voor de mogelijkheid van een nieuwe 12-inch MacBook.

Eerder heeft Mark Gurman van Bloomberg geruchten verspreid over een mogelijke herintroductie van de 12-inch MacBook met Apple-silicium. In een artikel van vorig jaar gaf hij aan dat het apparaat zou kunnen verschijnen aan het einde van 2023 of begin 2024. Vorige maand meldde hij dat de nieuwe 12-inch MacBook niet langer op de korte termijnplanning van het bedrijf stond. Hij sloot echter niet uit dat het apparaat volledig werd uitgesloten, wat betekent dat het mogelijk pas in 2024 of later zal verschijnen. Dit sluit aan bij de recentste geruchten die gedeeld zijn op Naver.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning