Komt er een grotere iPad

Er doen al geruchten de ronde dat Apple sinds midden 2021 aan iPads met nog grotere schermen werkt, maar ondanks geruchten dat het 14-inch model is geannuleerd, wat gebeurt er precies met de plannen van het bedrijf voor grotere tablets?

iPad groter dan 12 inch

De geruchten tot nu toe Mark Gurman van Bloomberg was de eerste die het gerucht lanceerde dat Apple-ontwerpers en -ingenieurs aan iPads met grotere schermen werken die de lijnen tussen een tablet en een laptop verder kunnen “vervagen”. In januari 2022 werd dit gevolgd door berichten dat meerdere leveranciers, waaronder BOE en LG, hun fabrieken aan het aanpassen zijn om OLED-schermen van ongeveer 15 inch geschikt voor toekomstige iPad-modellen te leveren aan Apple.

De bekende leaker genaamd “Majin Bu” beweerde vervolgens dat Apple aan een iPad met een 14,1 inch-scherm en de M2-chip werkte – een gerucht dat werd bevestigd door vaak accurate display-industrie analist Ross Young, die eraan toevoegde dat het apparaat een mini-LED-display zou hebben, maar geen ProMotion voor variabele verversingsfrequenties tot 120Hz. In juli vorig jaar corrigeerde hij zijn voorspelling door te zeggen dat Apple was overgestapt op een LCD-scherm voor het apparaat, zoals dat gebruikt wordt op de iPad mini en iPad Air.

In oktober meldde Wayne Ma van The Information dat Apple een 16 inch iPad ontwikkelt die het in het vierde kwartaal van 2023 wil uitbrengen. Het voorgestelde apparaat zou ongeveer dezelfde schermgrootte hebben als een 16 inch MacBook Pro, waardoor gebruikers een aanzienlijk grotere canvas hebben om mee te werken.

Tot slot zei Young in december dat Apple zijn plannen had opgeborgen om een 14,1 inch iPad te lanceren. Enige grotere iPad-modellen ontbraken ook in Mark Gurman’s laatste Apple-apparaatroadmap voor dit jaar, waarin hij zei dat er geen significante iPad-hardware-updates zullen zijn in 2023.

Het is duidelijk dat er veel geruchten en speculaties zijn over de toekomstige grootte van de iPad-schermen van Apple. Hoewel sommige bronnen beweren dat het bedrijf aan een 14,1 inch iPad werkt, met de M2-chip en mini-LED-display, zeggen andere dat het bedrijf zijn plannen heeft opgeborgen en dat er geen significante updates zullen zijn voor de iPad hardware in 2023. Er wordt ook gespeculeerd dat Apple een 16 inch iPad ontwikkelt die in 2023 zou moeten worden uitgebracht. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit allemaal geruchten zijn en dat er geen officiële bevestiging is van Apple. Het is wachten op een officiële aankondiging van het bedrijf.

Tags :

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning