Mads Mikkelsen schittert in historisch epos: “The Promised Land”

Mads Mikkelsen, die ooit de rol van Hannibal Lecter vertolkte, neemt ons mee naar een tijd waarin hij een kolonie moet stichten in opdracht van een koning in de trailer voor “The Promised Land”.

Een blik op “The Promised Land”

“The Promised Land” is een meeslepend historisch drama met in de hoofdrol Mads Mikkelsen, gebaseerd op een Deense bestseller over een trotse kapitein die de opdracht krijgt een kolonie te stichten op een onvruchtbare heide. De film, geregisseerd door Nikolaj Arcel en mede geschreven door Anders Thomas Jensen, belicht de uitdagingen waar de kapitein mee te maken krijgt, terwijl hij zowel weerstand ondervindt van het land als van een meedogenloze grootgrondbezitter.

Internationale aandacht voor “The Promised Land”

De film is genomineerd om mee te dingen naar de Gouden Leeuw op het 80ste Venice International Film Festival. Het internationale publiek kreeg al een voorproefje van “The Promised Land” door de onthulling van de trailer en poster. Deze historische epos, waarin Mads Mikkelsen de hoofdrol speelt, wordt omschreven als “een pakkend verhaal over de verovering van de heide, het relaas van een trotse en onbuigzame man en de vrouw die zijn bondgenoot wordt in de strijd tegen het kwaad, de dood en het verderf.”

De oorsprong van het verhaal

Het verhaal is gebaseerd op de Deense bestseller “Kaptajnen og Ann Barbara” uit 2020. Voor degenen die het boek niet kennen: “The Promised Land” vertelt het waargebeurde verhaal van Ludvig Kahlen, een verarmde kapitein die in opdracht van zijn koning een bijna onmogelijke taak krijgt toebedeeld. Kahlen moet een kolonie stichten op een stuk onvruchtbare Deense heide. Uit de trailer blijkt dat Kahlen net zoveel problemen ondervindt van de mensen om hem heen als van het land dat hij probeert te temmen, vooral als hij in conflict komt met een meedogenloze grootgrondbezitter wiens vrouw haar toevlucht zoekt bij Kahlen.

Het creatieve team

De film werd geregisseerd door Nikolaj Arcel, bekend van “A Royal Affair”, die ook samen met de Deense schrijver en regisseur Anders Thomas Jensen (bekend van “Riders of Justice”) het script schreef. Arcel en Jensen werkten eerder samen aan de verfilming van Stephen King’s “The Dark Tower” met Idris Elba en Matthew McConaughey in de hoofdrollen. Jensen schreef ook het script voor “The Salvation”, een gewaardeerde western waarin Mikkelsen ook te zien was.

Cast en releasedatum

Aan de zijde van Mikkelsen schittert Amanda Collin, die je wellicht kent uit de sci-fi serie “Raised by Wolves”, waar ze een androïde genaamd Mother speelde. De rest van de cast bestaat uit namen als Magnus Krepper, Simon Bennebjerg, Gustav Lindh en anderen.

Volgens Variety staat “The Promised Land” gepland voor release in Denemarken op 5 oktober. Maar ook buiten Denemarken krijgt men de kans om de film te bekijken, aangezien “The Promised Land” al is voorgekocht voor meer dan 50 landen, waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, Benelux en Hongarije. De film zal zijn debuut maken op 31 augustus 2023 tijdens het 80ste Venice International Film Festival, waar het zal strijden om de Gouden Leeuw.

Bij Panda Bytes bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de filmwereld. Mis geen enkele update en volg ons voor diepgaande recensies en analyses.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning