Mamma Mia! 3: Waarom het zo lang duurt na meer dan 5 jaar van verlangen

Het produceren van Mamma Mia! en Mamma Mia! Here We Go Again, Judy Craymer, deelt een optimistische update over een derde film in de muzikale franchise.

Het heeft even geduurd, maar fans van de Mamma Mia!-franchise hebben iets om naar uit te kijken. Judy Craymer, de producent achter de succesvolle films Mamma Mia! en Mamma Mia! Here We Go Again, heeft recentelijk een hoopgevende update gegeven over de langverwachte derde film in de reeks. Hoewel het even heeft geduurd voordat er nieuws naar buiten kwam, lijkt het erop dat er eindelijk vooruitgang wordt geboekt.

Een Derde Mamma Mia! Film in de Maak

De originele Mamma Mia!-film uit 2008, gebaseerd op het gelijknamige jukebox-musical, bracht het verhaal van Sophie tot leven. Deze jonge vrouw nodigt zonder medeweten van haar moeder, Donna, haar drie mogelijke vaders uit voor haar bruiloft. Het was een groot succes en fans keken reikhalzend uit naar meer.

In 2018 verscheen het vervolg, Mamma Mia! Here We Go Again. Deze film combineerde flashbacks naar Donna’s tijd als student en aanstaande moeder met scènes uit Sophie’s hedendaagse leven. Het was een succesvol vervolg op het geliefde verhaal.

De Hoop op een Derde Film

In een recent interview met Judy Craymer, besprak ze de mogelijkheid van een derde Mamma Mia!-film. Ze is optimistisch dat het gaat gebeuren, omdat “iedereen een andere film wil.” Echter, Judy Craymer was druk bezig met haar realityshow “Mamma Mia! I Have a Dream,” waarin deelnemers strijden om hoofdrollen te verdienen in Mamma Mia! op West End. Ook Björn Ulvaeus en Benny Andersson, de songwriters van ABBA en tevens producenten van de films, waren bezig met het reuniealbum “Voyage.”

Judy Craymer is enthousiast over de mogelijkheid van een derde film: “Ik ben zo betrokken bij alles dat ik slechts zoveel kan doen. Dus de tv-show had prioriteit. Ik ben er zeker van dat [de derde film] zal gebeuren. Ik heb Universal Studios die het wil doen, met wie ik graag samenwerk, en ik heb een verhaallijn. Het kost gewoon altijd wat tijd met ‘Mamma Mia.’ Bjorn en Benny moeten altijd overtuigd worden. Ik weet niet hoeveel overtuiging ze nodig hebben, want iedereen wil een andere film. Maar ze hadden ABBA Voyage en wilden daarna rust van ABBA-personeel. Maar het zal gebeuren. We hebben de televisieshow gedaan en misschien zal ik me nu op de film richten. Misschien wordt dat een tweede 25-jarig jubileum.”

Ruim Voldoende Materiaal

Zelfs als niet alle castleden van Mamma Mia! terug willen keren, kan een derde film in de franchise verschillende verhaallijnen volgen. De gebeurtenissen in Mamma Mia! Here We Go Again laten de deur open voor vele mogelijkheden. De meest voor de hand liggende zou een film zijn met flashbacks naar de geboorte van Sophie’s kind en momenten uit haar vroege leven met haar moeder op het Griekse eiland Kalokairi.

Daarnaast is er een schat aan materiaal beschikbaar uit het ABBA-repertoire. ABBA heeft een uitgebreide discografie met nummers die perfect zijn voor het levendig vertellen van verhalen, waaronder minder bekende nummers zoals “If It Wasn’t For the Night” en “Cassandra.” Er zijn ook nummers die werden gebruikt in de oorspronkelijke musical, waaronder “Summer Night City” en “Under Attack,” die nog niet zijn verschenen in de filmadaptaties.

Mamma Mia! Here We Go Again introduceerde ook het concept van het hergebruiken van nummers uit eerdere films in bepaalde sleutelmomenten. Met herhalingen, ongebruikte nummers en ABBA’s album “Voyage” uit 2021, met negen gloednieuwe nummers en één onuitgebracht nummer, kan Mamma Mia! 3 gemakkelijk zijn weg vinden naar het witte doek.

Conclusie

Hoewel het even heeft geduurd, lijkt de derde Mamma Mia!-film steeds waarschijnlijker te worden. Met de enthousiaste steun van Judy Craymer en Universal Studios, samen met een overvloed aan materiaal uit het ABBA-repertoire, is er veel om naar uit te kijken voor fans van de franchise. Hopelijk zal deze nieuwe realiteitsshow het vervolg op de Mamma Mia!-reeks nog meer prioriteit geven.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning