‘Miguel Wants to Fight’: Een Unieke Kijk op Tieneremoties en Geweld

“Mensen springen erin, jij springt erin. Dat is de regel.” Dit zijn de woorden van een van Miguel’s vrienden aan het begin van de komische film ‘Miguel Wants to Fight’, exclusief te zien op Hulu vanaf 16 augustus.

Het Verhaal van Miguel

Miguel, vertolkt door Tyler Dean Flores (bekend van ‘The Falcon and the Winter Soldier’), heeft nog nooit een vuist gemaakt in zijn leven. Deze ontdekking verbaast zijn drie beste vrienden: ex-bokser David (gespeeld door Christian Vunipola), de vechtlustige Cass (Imani Lewis) en de scherpzinnige Srini (Suraj Partha). Ze zijn er zeker van dat ze Miguel ooit hebben zien slaan.

Echter, wanneer Miguel het ontmoedigende nieuws krijgt dat hij met zijn familie ver van Syracuse gaat verhuizen, besluit hij zijn eerste gevecht aan te gaan in plaats van zijn vrienden in te lichten. In zijn buurt is het gebruikelijk dat er altijd wel ergens een gevecht plaatsvindt. “Miguel is omringd door gevechten, iets wat we wilden benadrukken,” zegt regisseur Oz Rodriguez. Maar Miguel houdt alleen van gevechten in films. Hoewel zijn kamer vol hangt met posters van Jackie Chan en andere actiefilms, en hij vaak helpt in de boksschool van zijn vader (Raúl Castillo), is Miguel geen geboren vechter.

Een Tocht naar Volwassenheid

Het is duidelijk dat Miguel met de verkeerde mensen vecht. Hij vraagt advies aan zijn intimiderende buurman Armando (gespeeld door Sarunas J. Jackson uit ‘Insecure’), een voormalige bokser die net uit de gevangenis is vrijgelaten. Maar ondanks de waarschuwingen van Armando blijft Miguel op zoek gaan naar een waardige tegenstander. Hierbij stuit hij op nieuwe problemen met bijna iedereen om wie hij geeft.

Rodriguez benadrukt het diepere thema van de film: “Het gaat over tienerjongens die worstelen met hun emoties en geweld, en het bereiken van een mate van volwassenheid om gewoon met je vrienden te praten.”

Over de Film

‘Miguel Wants to Fight’ gaat niet alleen over gevechten, maar ook over vriendschap. “Het is een film over hoe belangrijk vrienden zijn, vooral op deze leeftijd,” voegt de regisseur toe. Flores trainde anderhalve maand voor zijn rol, waarbij Rodriguez hem adviseerde: “Rek je benen – je gaat veel schoppen!”

Conclusie

‘Miguel Wants to Fight’ is niet zomaar een actiecomedy; het is een diepgaande verkenning van tieneremoties, geweld en de uitdagingen van het opgroeien

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning