“Montana Story: A Journey Through Family Shadows” Een aanrader op Netflix

“Montana Story” (2021) is niet zomaar een film. Het is een sublieme en genuanceerde uitdrukking van Amerikaanse cinema, geschreven en geregisseerd door het dynamische duo Scott McGehee en David Siegel. De film balanceert op een delicate draad tussen de ruwe, natuurlijke schoonheid van Montana en de even ruwe, maar veel minder mooie, realiteiten van een familie in crisis. 

In de hoofdrollen zien we Haley Lu Richardson en Owen Teague. Ze spelen broer en zus, die na een lange afwezigheid terugkeren naar hun familieranch in Montana. Het rustige leven van de ranch wordt verstoord door de aandoening van hun vader, die in een coma is geraakt. Terwijl ze de zorg op zich nemen voor hun vader, worden ze geconfronteerd met de bitterzoete herinneringen aan hun jeugd, en de diepe familiegeheimen die in de schaduwen verborgen liggen. 

“Montana Story” is een film die geen genoegen neemt met simpele karakterisaties of makkelijke antwoorden. Het confronteert zijn publiek met de realiteit van een disfunctionele familie, gezien door de ogen van twee volwassen kinderen die proberen te navigeren in een wereld die ze nauwelijks nog herkennen.

De ondersteunende cast, waaronder Gilbert Owuor, Kimberly Guerrero, en Eugene Brave Rock, brengt een extra laag van complexiteit en menselijkheid aan het verhaal. Hun personages zijn even tastbaar en echt als de prachtige Montana landschappen die dienen als achtergrond voor hun worstelingen.

 De film maakte zijn debuut op het prestigieuze Toronto Film Festival in 2021, waar het lovende kritieken kreeg. Het duurde niet lang voordat Bleecker Street, een bekend distributiebedrijf, de film oppikte en deze op 13 mei 2022 in de Verenigde Staten uitbracht. 

“Montana Story” is meer dan een familiedrama. Het is een reflectie op de Amerikaanse identiteit, gezien door de lens van een familie die worstelt met hun verleden. Het is een verhaal over broers en zussen, over ouders en kinderen, en over de manier waarop we met elkaar omgaan in tijden van crisis. Het is een film die je niet wilt missen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning